≫ 

Pepe glavom nasrnuo na Makedonca: Arsenal "mrtvom" igrom zaslužio debakl, a otkinuo bod Lidsu

Fudbaleri Arsenala odigrali su nerešeno sa Lids junajtedom na Eland Roudu 0:0 u meču devetog kola engleske Premijer lige

  • 0
Britain Soccer Premier League

Foto: Tanjug/AP

Arsenal je odigrao bez energije i napadačkog naboja i nastavio je po sistemu toplo-hladno u Premijer ligi u kojoj pobedi Mančester junajted, ali onda odigra veoma loše protiv, na papiru, slabije eipe.

S druge strane, Lids je odigrao angažovanije i opasnije i ne bi bilo nezasluženo da su igrači Marsela Bijelse postigli bar dva ili tri gola. U završnici akcija ali i u finišu meča im je falila sreća jer su Bijelsini izabranici imali tada dve stative i prečku.

Imali su igrača više gotovo pola utakmice, posle isključenja Nikolasa Pepea, ali to nije bilo dovoljno za trijumf i prekid loše serije (jedna pobeda i tri poraza u protekle četiri utakmice do ovog remija).

Prvo poluvreme nije počelo loše po londonski tim. Vilok je komplikovao, Dani Sebaljos je pokupio loptu i u desetom minutu šutirao sa dvadesetak metara iskosa, ali je ta lopta završila pored gola.

Već u 12. minutu je Lids odgovorio opasnom kontrom u kojoj je Leno odbranio Bamfordom udarac sa pet, šest metara. Dobru akciju u 24. minutu Pjer Emerik OBamejang nije krunisao golom sa osam metara iskosa, jer je pucao preko i pored gola.

Opasniju šansu od toga imao je Lids nakon toga kada je opet Bamford šutirao loše izbliza, iako mu se lopta na nogu posle slabe reakcije odbrane Arsenala na pet metara.

Britain Soccer Premier League

Foto: Tanjug/AP

Leno je još jednom odbranio, pa je Arsenal bio bezopasniji na isteku pola sata igre, jer je jedina dva šuta u okvir gola imao tim iz Jorkšira.

Lepa kontra Lidsa po levoj strani umalo je rezultirala golom na isteku 40. minuta kada je Klih gađao preko gola sa 12 metara, a iz slične pozicije, iz srca kaznenog prostora pucao je zatim i Ejling.

Tek je Pepe pred istek prvog dela igre malo razmrdao Arsenal svojim udarcem sa distance, ali nije promenio utisak da je Lids u prvih 45 minuta bio bolja ekipa.

Britain Soccer Premier League

Foto: Tanjug/AP

Nastavak je doneo nove probleme za Arsenal. Nikolas Pepe je već u 50. minutu neshvatljivo udario glavom Severnomakedonca Ezgjana Alioskog.

Igrač Lidsa je u kontakt uneo i malo teatralnosti, ali je bilo jasno da je igrač Tobdžija zaslužio isključenje, pa mu je sudija Entoni Tejlor pokazao crveni karton u 52. minutu posle pregledanja VAR snimka.

Obamejang je tek u 60. minutu iz okreta u kaznenom prostoru uputio prvi šut u okvir gola domaćih na Eland Roudu, ali je Bernd Leno još jednom spasao svoju mrežu posle šuta Stjuarta Dalasa, samo nekoliko minuta kasnije.

Britain Soccer Premier League

Foto: Tanjug/AP

Dok na drugoj strani Meslije gotovo da nije imao posla, Leno je trećom odbranom spasao svoj tim koji se do 70. minuta branio.

Upravo tada je Luk Ejling imao na pet metara idealnu šansu da postigne gol, ali je igrač Lidsa loše primio loptu, pa je Ektor Beljerin uspeo da reaguje.

Tri minuta kasnije promašaj glavom s peterca, Lidsu se prosto nije dalo. Nije se dalo ni Granitu Džaki u 75. minutu kada je iz slobodnjaka pucao preko gola.

Britain Soccer Premier League

Foto: Tanjug/AP

Prečku je u 80. minutu Rodrigo tresao drugim šutem izdaleka i još jednom mu je malo falilo za pogodak, jer je koji minut ranije gađao tik pored gola. U stativu je gađao Bamford glavom u 88. minutu, pa Rafinja u nadoknadi i ni to nije prošlo.

Ako se izuzme dobar pokušaj Sake i odbrana Meslijea, Arsenal je do kraja nastavio da se brani i sačuvao je mrežu, pa sada ima 13 bodova na 11. mestu Premijer lige, dok je Lids sa 11 bodova na 14. poziciji.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Pogledajte vodeći gol Zvezde Protiv Vojvodine u Novom Sadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA