≫ 

Ibrahimović davao golove, Donaruma spasavao: Milan pobedio Napoli u gostima prvi put od 2010!

Meč imao dva junaka

  • 7
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Milana pobedili su Napoli u meču osmog kola italijanske Serije A sa 3:1 kao gosti na napuljskom stadionu "San Paolo".

Pobedi "Rosonera" kumovao je Zlatan Ibrahimović, ali gotovo jednako kao i Đanluiđi Donaruma, svako u svom domenu.

Prvi time što je postigao oba gola za pobednički tim, drugi zato što je tokom prvog poluvremena za nekoliko minuta odbranio svoj gol više puta.

Donarumi je sredinom prvog dela igre pomogla i prečka, ali to ne može anulirati njegove odlične reflekse i doprinos trijumfu.

Milan je poveo u 20. minutu kada je Teo Ernandez sa leve strane poslao centaršut za Ibrahimovića, a Šveđanin je glavom maestralno naciljao ćošak gola domaćih za 1:0.

Usledila je ofanziva Napolija i spomenuta rola Donarume posle udarca Drisa Mertensa, a onda i Matea Politana, dok ga je sreća "pomilovala" posle šuta Đovanija Di Lorenca.

Politano je i u 35. minutu šutirao solidno, ali nedovoljno precizno, pa je lopta otišla pored stative gola Donarume koji ovog puta nije morao da reaguje.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Kada domaćin nije iskoristio tih nekoliko minuta naleta, Milan je to u maniru iskusne ekipe kaznio na početku drugog poluvremena.

U 54. minutu je Ante Rebić pronašao Ibrahimovića u petercu na drugoj stativi centaršutem sa levog krila. Ibra je bio spreman, dok su Kalidu Kulibali i Mario Rui bili nemi posmatrači Zlatanove egzekucije za 2:0.

Mertens je u 63. minutu pred golom gostiju iskoristio lošu reakciju Alesija Romanjolija da sa pet metara smanji na 2:1, ali je Tiemue Bakajoko umnogome otežao posao Napoliju posle 65. minuta.

Dobio je crveni karton zbog spoticanja rivala u kontri Milana i isključen je. "Rosoneri" su u nadoknadi samo overili trijumf golom Jensa Haugea u petom minutu nadoknade.

Nova kontra, Ismael Benaser ju je povukao i isturio Norvežanina pasom napred, Hauge je istrčao sa levog boka, spustio se ka sredini i plasirao loptu preko golmana Napolija od prečke u gol za tri boda.

To je crveno-crnima prva pobeda na teškom gostovanju u Napulju još od 2010. godine. Tada je u ekipi takođe bio Ibrahimović sa kojim je Milan već pomerio neke granice u odnosu na protekle sezone.

Milan sa ova tri boda ima ukupno 20 posle osam odigranih kola na prvom mestu, dok je Napoli sa 14 bodova šestoplasirani tim Serije A.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Pogledajte vodeći gol Zvezde Protiv Vojvodine u Novom Sadu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA