Nekad je bio derbi srpskog fudbala, sad Vojvodina služi Zvezdi samo za nabijanje gol razlike

Neverovatan statistički podatak sa poslednjih 12 mečeva ova dva kluba

  • 33
Nenad Lalatović, Dejan Stanković, FK Crvena zvezda, FK Vojvodina Foto: MN Press

Crvena zvezda je u nedelju nastavila svoju dominaciju protiv Vojvodine i seriju koja traje od 2016. godine. Crveno-beli iz Beograda su ovom pobedom odmakli Novosađanima na 11 bodova prednosti i učvrstili su se na liderskoj poziciji Superlige Srbije.

Treneri obe ekipe Dejan Stanković i Nenad Lalatović isticali su u izjavama pre i posle meča kakav je značaj ovog duela i da on ne nosi bez razloga epitet derbija.

Ipak, kada se pogleda statistika između ova dva rivala u poslednjih 12 mečeva, derbi ostaje samo "mrtvo slovo na papiru".

Pisali smo već koliko lošu statistiku ima Nenad Lalatović kao trener u duelima sa Crvenom zvezdom i koliko je ona drastično drugačija kada igra protiv Partizana, a nešto slično je i kada pogledate statistiku Vojvodine u kojoj je Lalatović od prošle sezone.

Loši rezultati Vojvodine protiv Zvezde datiraju još od 2016. godine, kada je počela neverovatna serija najtrofejnijeg srpskog kluba od 12 vezanih pobeda. Poslednji put Vojvodina je pobedila zvezdu sedmog maja 2016. godine u vreme prvog mandata Nenada Lalatovića na klupi "Stare dame" iz Novog Sada, kada je bilo 3:1 za Vojvodinu na Karađorđu.

Istina, u rezultatski nebitnom meču, jer je Zvezda već osigurala titulu, ali je jurila rekord Benfike po broju vezanih pobeda u prvenstvu. Benfika je rekorder sa 29, a Zvezda je u momentu kada je zaustavljena bila na brojci od 24 vezana trijumfa.

Od tada, Zvezda je vezala 12 pobeda uz neverovatnu gol razliku od 34:7! Pomislio bi neko da je ovo Zvezdina gol razlika protiv nekog tima koji se bori za opstanak, a ne da je u pitanju drugi najteži protivnik posle Partizana.

Ipak, nešto očigledno Vojvodini "ne leži" kada je igra Zvezde u pitanju, što se ne može reći i kada je drugi večiti rival u pitanju, jer protiv crno-belih Vojvodina u istom periodu, od početka sezone 2016/17 ima skor od 6 pobeda, 6 poraza i tri remija uz gol razliku 19:16 u korist crno-belih.

Video: Najbolji trenuci meča FK Crvena zvezda i FK Vojvodina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    23. novembar 2020 | 12:58

    Zvezdin b tim iz novog sada. A imaju i b tim iz nisa

  • dragan pg

    23. novembar 2020 | 15:22

    Da je to slučaj samo sa vojvodinom bilo bi dobro, zvezda ima minimum 18-24 boda unapred upisana. Za taj isti period zvezda ima 3 udarca u okvir gola protiv partizana. Vidjeli ste na koferenciji posle utakmice, Lalatović sija od sreće zbog pobjede Zvezde. Mister Pošteni

  • Marko

    23. novembar 2020 | 12:56

    Neka znade svaki lala,zvezdina ste filijala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA