≫ 

Zlatan, a ko bi drugi! Ibrahimović 12. put "Zlatna lopta" švedskog fudbala

Nije bilo dileme ni ovog puta, Šveđani bi mogli da preimenuju nagradu u "Zlatanova lopta"

  • 0
Inter MIlan

Foto: Tanjug/AP

Zlatan Ibrahimović (39) još jednom je proglašn za najboljeg igrača Švedske za kalendarsku godinu, 12. put u karijeri!

Naravno da je to novi apsolutni rekord Švedske, sada još i poboljšan. Nijedan igrač nije ni blizu ostvarenja lidera Milana, a koliko je Ibra van svake konkurencije svedoči i podatak da sledeći najtrofejniji igrač zemlje "Tri krune", ima ih više sa tim brojem "Zlatnih lopti" - ima tek dva priznanja.

Prvi put Zlatan je osvojio "Zlatnu loptu" Švedske 2005. godine, tad je igrao za Juventus, naredne godine ona je pripala Frediju Ljungbergu, da bi narednih deset godiina zaredom trofej išao u ruke neprevaziđenom asu.

 

Poslednji put, Ibrahimović je proglašen najboljim igračem svoje zemlje 2016. godine, bio je to period kada je otišao iz Pari Sen Žermena i oprostio se od reprezentacije, priznanja su ga mimoilazila dok je igrao za Mančester i LA Galaksi, a po povratku u Milan opet je na velikoj sceni i opet briljira - dovoljno za novu nagradu.

- Veliko hvala! U životu je sve moguće, sve dok imate jaku želju i dok verujete - rekao je Ibrahimović za list "Aftonbladet", koji u saradnji sa Fudbalskim savezom Švedske od 1946. godine dodeljuje priznanja za najboljeg igrača.

- Obično se kaže da su navijači 12. igrač, a ovo mi je 12. "Zlatna lopta", tako da je psosvećujem navijačima. Šteta je što ne mogu da dolaze na stadione i uživaju u onome što radimo. Sve je prazno bez njih. Nadam se da će se sve vratiti u normalu, kako bi navijači mogli da uživaju, jer ništa nije isto bez njih - rekao je Zlatan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA