≫ 

FIFA potvrdila: Turnir u Kataru pre Mundijala, igraće 22 reprezentacije

Šesnaest timova koji učestvuju u završnoj fazi biće podeljeni u četiri grupe, sa po dve iz svake kvalifikacije za četvrtfinale. Ukupno 18 utakmica će se održati tokom 18 dana.

  • 0
Katar, stadion Mundijal 2022

Foto: AP/Tanjug

Predsednik FIFA Đani Infantino potvrdio je da su se 22 reprezentacije iz arapskog regiona prijavile za učešće na FIFA Arapskom kupu, koji će biti održan od 1. do 18. decembra 2021.

Govoreći tokom posete stadionu Lusail, koji će biti domaćin FIFA Mundijača Katar 2022., predsednik FIFA izjavio je da očekuje da će regionalni turnir 2021. godine ujediniti milione ljubitelja fudbala sa celog Bliskog Istoka i iz arapskog sveta.

- Oduševljeni smo što su se sve 22 ekipe iz čitavog arapskog sveta složile da učestvuju na arapskom kupu 2021, koji će se održati na FIFA-inim stadionima u Katar 2022, i radujemo se što ćemo videti najbolji timovi regiona bore se da vide koja će nacija postati prvak.

- Kroz fudbal, ovaj turnir će ujediniti preko 450 miliona ljudi iz celog regiona, a uvereni smo da će arapski Kup pomoći da se stvori uzbuđenje širom regiona, jer smo sve bliži i Svetskom kupu na Bliskom Istoku i arapskom svetu 2022. godine.

Svetski ekonomski forum

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Fudbalske asocijacije Katara Šeik Hamad Bin Khalifa Bin Ahmed Al Thani rekao je

- Katar se raduje dobrodošlici 22 arapske reprezentacije i njihovim navijačima i pružitće im priliku da budu jedan od odabranih timova koji će iskusiti ono što je Katar pripremio za domaćina FIFA-inog svetskog kupa.

- Turnir će pružiti našoj reprezentaciji šansu da pojačaju pripreme uoči Svetskog prvenstva u Kataru 2022, suprotstavljanjem nekim od najboljih timova u regionu. Navijači iz celog regiona biće tretirani istim iskustvom svetske klase koje očekuje navijače iz celog sveta kada se hrle u Katar na FIFA-in svetski kup 2022. godine.

22 tima koja učestvuju su: Alžir, Bahrein, Komori, Džibuti, Egipat, Irak, Jordan, Kuvajt, Liban, Libija, Mauritanija, Maroko, Oman, Palestina, Katar, Saudijska Arabija, Somalija, Sudan, Sirija, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati i Jemena.

Video: Putin ugostio delegaciju FIFA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA