≫ 

Fudbalski bog koji se klanjao Đokoviću: Maradona je obožavao Novaka, zbog Srbina je gledao tenis

"Novak mi je pričao da je trenirao po mestima gde padaju bombe, pa je morao ići da trenira na druga mesta. Ako bombe padaju levo, on trenira desno", govorio je o našem asu Argentinac iako je Federera smatrao najvećim svih vremena

  • 3
dijego maradona

Foto: youtube/ATP Tour

Svet je ostao bez Maradone, napustio nas je taj kočoperni, neponovljivi fudbalski mađioničar, idol, ikona. Zabavljač. Voleo je, osim fudbala, i tenis, zavoleo je momka iz Srbije koji je poremetio "nacrtani" svetski poredak, duealitet Nadala i Federera.

Iako je često umeo da kaže da je Švajcarac najveći svih vremena, tu nije pravio pitanje, temperament mu se poklapao sa Novakovim, naravno, što nikad nije propuštao da pomene - iznad svega je gajio neizmerno veliko poštovanje i divljenje prema Srbinu kao igraču.

OVDE možete, iz minuta u minut, pratiti reakcije sveta povodom smrti argentinskog velikana.

Sretali su se nekoliko puta, na "Novakovom terenu", na turnirima, čak i na treninzima, nekad je dolazio na mečeve samo da bi gledao našeg asa.

- Novak Đoković je fenomen, ali za mene postoji samo jedan broj jedan - Rodžer Federer. On je apsolutni broj 1 - rekao je Maradona za B92.

Novakov karijerni put je ono što ga je zaista impresioniralo, zadivilo, jer nije bio lak i jednostavan kao mnogim asovima njegovog ranga. Maradona je znao da je Nole išao težim putem do vrha.

Novak mi je pričao da je trenirao po mestima gde padaju bombe, pa je morao ići trenirati na druga mesta. Ako bombe padaju levo, on trenira desno. To mi je bilo neverovatno i to uvek pričam s velikim ponosom. Uverio sam se da ga slava nije promenila - rekao je "El Pibe" svojevremeno za Novaka.

Za Đokovića nije navijao jedino kada je Srbin igrao protiv Argentinaca, kao skoro sa Švarcmanom u finalu Rima. Tada je poslao poruku svom zemljaku.

- Čestitke, mali! Igraš na odbojkaškoj mreži i sada si u finalu. Za mene, ti si već šampion - napisao je Maradona Švarcmanu.

Voleo je život, pesmu, boemski je provodio dane i noći... Jedan jedini, Dijego Maradona.

 

Srbija će ga pamtiti, ostala je neraskidiva veza arentinskog asa i našeg sporta. Krenulo je sa aplauzima na Marakani 1982. godine, nastavilo se sa saradnjom sa Emirom Kusturicom, poznanastvom i druženjem sa Novakom... Pre četiri godine je na poklon od Fudbalskog kluba Crvena zvezda dobio dres sa svojim prezimenom i njegovom desetkom.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    25. novembar 2020 | 19:38

    Neko ko je konzumirao kokain nema pravo da za Novaka govori da je fenomen jer je Nole šampion nad šampionima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA