≫ 

Maradona je na Marakani dao jedan od najboljih golova svih vremena: Nikad nije zaboravio Beograd!

Slavni as je 20. oktorba 1982. godine izveo jedan od najefektnijih poteza u karijeri, i to pred beogradskom publikom, 23 godine kasnije se vratio na srpski stadion zbog snimanja filma

  • 9
dijego maradona Foto: MN Press

Dijego Armando Maradona (60), za mnoge bog fudbala, ikona sporta, preminuo je od posledica srčanog udara u Argentini, šokantnu vest javili su lokalni mediji, a brzo potom, pošto je stigla i potvrda sa više strana, svet je već tugovao, jedan od najvećih fudbalera u istoriji napustio je ovaj svet.

Pamtićemo Maradonu po genijalnosti, lucidnosti, vicu u igri, svetskoj tituli sa Argentinom, temperamentnom karakteru, klupskim peharima, majstorijama koje se dan-danas "vrte", po burnom životu van terena, pamtićemo ga i mi Srbi, zvezdaši, partizanovci i ostali, i po "onom" beogradskom golu Zvezdi u dresu Barselone.

Kakav je to samo bio potez, lob kudravog Argentinca sa dvadesetak metara koji niko "živ" na stadionu nije mogao da predoseti, da nasluti, jer se u tom momentu samo motao po njegovoj ludoj glavi. Samo je on video da ta lopta može ući u gol.

Svima je bilo jasno o kakvom je igraču reč, kakav se rađa jednom u 50 godina, otud i aplauzi Zvezdine publike - za protivničkog igrača!

Maradona je bio Mesi svog vremena, kažu oni koji su ga uživo gledali, i bolja verzija aktuelnog asa Barselone.

Podsetite se Maradoninog spektakularnog gola crveno-belima, potez svojstven samo fudbalskom kremu. Barsa je slavila 4:2, kući pobedila 2:1 i plasirala se u narednu rundu Kupa Pobednika Kupova.

Sudbina je htela da Maradona potrči tepihom najvećeg srpskog stadiona i 23 godine kasnije, ali tada u ulozi glavnog protagoniste dokumentarnog filma "Maradona" našeg režisera Emira Kursturice. Bila je to 2005. godina, Maradona je snimio nekoliko kadrova na terenu, a film je tri godine kasnije ugledao "svetlost dana".

Ostao je Maradona u godinama kasnije vezan za Kusturicu i njegovo stvaralaštvo, za Srbiju, posebno sa pojavom Novaka Đokovića kome se neizmerno divio.

OVDE možete, iz minuta u minut, pratiti reakcije sveta povodom smrti argentinskog velikana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bokan SD

    25. novembar 2020 | 18:22

    Porediti Maradonu sa nekim tamo padavicarima koji 90 min gledaju u sudije i cekaju ko ce na njih spustiti ruku da padnu je suludo. Takvog majstora fudbala planeta nije imala ni ti ce imati !

  • Marko Zelenike

    25. novembar 2020 | 18:24

    Mesi je običan kokošar u odnosu na Dijega Armanda.

  • Filip

    25. novembar 2020 | 18:17

    Glupo je porediti maradonu sa kepecom mesijem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA