≫ 

Napulj masovno oplakuje svog boga: Ljudi kao zombiji, gore baklje pred veličanstvenim muralom Dijega

"Maradona je umro, živeo Dijego!"

  • 0

Navijači i poštovaoci lika i dela slavnog Argentinca, ikone fudbala, koji je preminuo u 60. godini od posledica srčanog udara, okupljaju se u Napulju i Buenos Ajresu, pred muralima svog idola, kako bi mu odali počast, poklonili mu se za sve što je uradio za grad Napulj, Napoli, Boku, Argentinu, za fudbal i radost kojom im je obojio živote.

Od momenta kada je iz Argentina stigla tužna vest, fudbal je stao, svet se ujedinio u tugovanju za jednim od najvećih svih vremena.

U Napulju, gradu u kojem uživa status poluboga, je turobno, pred čuvenim muralom koji krasi čitavu jednu stranu stambene zgrade okupljaju se navijači ispod njegovog lika, kliču idolu grada, Napulja i Napolija, pale baklje da osvetle lik velikog "El Pibea".

Gužva je i pred Maradonimim kutkom u strogom centru Napulja, čuvenom "svetilištu" fudbalskih poklonika, Maradoninih pristalica, mnogi hrle da mu se poklone.

I tamo je odavno oslikan mural njemu u čast, u dresu Napolija, u kom je proveo sedam godina. Poređane su i fotografije legendarnog asa u dresovima Boke, Barselone, Argentine...

Navijači sporo, poput zombija, dolaze, pale sveće, tihuju u neverici, većina poštuje propisane mere zaštite od kovid virusa.

Rizično je u Italiji zbog naglog porasta broja obolelih od kovida, ali ne haju mnogo Napolitanci sada za zarazu, Maradona je za njih bio i ostao više od sportiste, više od fudbalera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA