≫ 

Naslovne strane svetskih listova posvećene Maradoni: Spektakularan potez Engleza zbog "Božije ruke"

Dokaz koliko je veliki bio Dijego

  • 2
Naslovne strane svetskih medija o Maradoni Foto: Tanjug/AP, Instagram

Koliko je Dijego Armando Maradona bio veliki imamo prilike da vidimo u oproštaju velikana svetskog sporta od njega. Gotovo da nema sportiste koji se nije oprostio od El Pibea, po mnogima najvećeg fudbalera svih vremena.

Bio je čovek iz naroda, koji je živeo život punim plućima, pa se tako odao porocima, kokainu i lakim ženama u vreme kada je bio na vrhuncu slave. Opirao se moćnicima, dao gol Englezima rukom i postao heroj ostatka sveta.

Osvojio je sve što je poželeo, a upravo zbog takvog života, ali i dobrog srca koje je imao, ljudi su ga toliko i voleli. Danas mnogi oplakuju kao da im je preminuo najbliži član porodice i osećaju prazninu u srcu zbog odlaska Dijega.

Koliko je Maradona bio veliki pokazuju i naslovne strane svetskih medija. Nema velikog sportskog medija u svetu, a da mu cela naslovna strana nije posvećena Maradoni.

Novinari i urednici vodećih sportskih listova, na svim delovima planete, utrkivali su se ko će na kreativniji način da se oprosti od velikog Dijega.

Marka je svoju naslovnu stranu, na kojoj dominira crvena boja, zbog Maradone obojila u crno. Posebno inspirativni bili su Englezi, kojima je na Mundijalu 1986. godine u Meksiku dao gol rukom, a taj gol proglašen je za najčuveniji ikada i nazvan "Božija ruka".

List San, iako nije isključivo sportski, takođe je čitavu naslovnu stranu posvetio Maradoni, a ona je posebno spektakularna zbog kreativnosti urednika koji su naslovnu stranu napravili sa čuvenom fotkom "Božije ruke", uz naslov "Maradona u rukama Boga".

Pogledajte i galeriju najvećih svetskih listova posvećenih Maradoni:

Video: Mi smo umrli sa njim: Bolan oproštaj Argenticanaca od legendarnog Maradone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sjetimo se

    26. novembar 2020 | 13:13

    Reči naseg voljenog Patrijarha Pavla.Na dan kad si rođen svi su bili radosni i svi su plakali.Zivi zivot tako da kad jednog dana budes odlazio ti budes radostan a svi drugi da placu.Da placu i govore kakvog smo čoveka izgubili. Mi koji smo bili savremenici velikog Diega sjeticemo se njegove Bozije ruke i sjeticemo se svih sirotih djecaka iz favela BA.Svako od njih zeleo je da njegova ruka bude ona koja ce Engleze poslati kuci zbog sramnog napada na teritoriju Argentine nekoliko godina pre.Bozija pravda je velika.

  • M.K.

    26. novembar 2020 | 12:57

    ❤❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA