≫ 

Priča koja nije smela da se objavi dok je Maradona živ: Šta se desilo na Kubi tokom lečenja od droge

Klepton mu je rekao koliko ga poštuje i izneo mu ponudu. Svi su prihvatili aranžman, Maradona je obećao da će otići na lečenje što je obradovalo sve dobronamerne ljude oko njega uključujući i menadžera Kopolu

  • 7
Dijego Maradona, Erik Klepton

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Nakon smrti Dijega Armanda Maradone objavljena je priča koja se držala u strogoj tajnosti. Najvećoj tajnosti. Legendarni britanski muzičar Erik Klepton ponudio je Argentincu da se na Karibima leči od zavisnosti od narkotika, piše Clarin.

Nidia je bilo njeno ime, Brazilka koja je došla u London da studira engleski jezik. Volela je fudbal i bila je čistačica, ali i jedina spona Erika Kleptona sa izvorom koji je saznao za ovu priču.

Maradona je došao na Kubu kako bi se izlečio pošto mu se zdravstveno stanje pogoršavalo iz dana u dan i zvučao je veoma loše. Ništa nije bilo lako tih dana na Kubi, Dijegovi prijatelji su se smenjivali u posetama, a došlo je i loše društvo koje je napravilo lošiju situaciju nego u Buenos Ajresu.

Menadžer Maradone Giljermo Kopola je u skrivenim porukama rekao izvoru da su svi tamo prisluškivani i praćeni, a da predsednik Kube Fidel Kastro nije zainteresovan za čitavu situaciju.

Dijego Diego Maradona

Foto: Tanjug/AP

Dva novinara su, nakon interesovanja Kleptona, uspela da povežu Maradonu sa muzičkom zvezdom koja je bila spreman da mu sredi lečenje u najboljoj klinici na Karibima.

Kompromis je usledio - sve će se držati u tajnosti. Neće se pisati o tome dok je Dijego živ.

Bolnica na Karibima biće spas za Dijega, mislio je Klepton ali i novinari koji su ih povezali. Tamo je bila oaza mira, mesto koje će umiriti Maradonine demone u duši i naći mu spas od kokaina. Promeniće mu život.

Klepton je na Karibima, tačnije na ostrvo Antigva osnovao Crossroad Centar još 1988. godine upravo u takve svrhe, te je obećao da Maradona neće platiti ni penija za tretman.

Proces bi se odvijao u 12 koraka u raju koji će ga odvojiti od svega štetnoga po njegovo zdravlje.

Klepton je tada otišao u Japan gde je održao koncert dok je Maradona još uvek bio na Kubi gde je svakodnevno menjao raspoloženje i brojeve telefona. Onda je došao momenat istine u kojem su se njih dvojica konačno čula. Sa mnogo strpljenja, do kontakta je došlo, a prevodilac je bio spreman.

Dijego Diego Maradona

Foto: Tanjug/AP

Gitarista mu je rekao koliko ga poštuje i izneo mu ponudu. Svi su prihvatili aranžman, Maradona je obećao da će otići na lečenje što je obradovalo sve dobronamerne ljude oko njega uključujući i menadžera Kopolu. Videlo se svetlo na kraju tunela.

Dijego nikada nije došao na odredište.

Ostao je na Kubi.

Dijego Diego Maradona

Foto: Tanjug/AP

Njihovi putevi se nikada više nisu ukrstili.

Klepton nije uspeo u nameri da ga odvuče od loših stvari.

Poslednji susret Maradone i novinara bio je u njegovoj kući u Ćakariti. Sedeo je u stolici, a uz njega je stajala njegova majka, Tota. Nosila je novi, skupi lanac oko vrata sa taman spremnom novom frizurom. Preko akcije spasa se prešlo glatko i nikada više nije pomenuta. Sve do danas.

Video: Tuča policije i naroda, Argentina plače...Neverovatne scene pred kovčegom Maradone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA