Papa Franja poslao brojanicu Maradoninoj porodici: Mnogo sam se molio za njega

U nekim krugovima se pričalo da je Papa Franja uticao na to da argentinska fudbalska legenda prizna dete, ali ta informacija nikada nije potvrđena

  • 1
Dijego Diego Maradona Foto: Tanjug/AP

Papa Franja poslao je brojanicu porodici preminule legende Dijega Armanda Maradone, a primila je bivša supruga i majka njegove dece, Klaudija Viljafane.

Ambasasor Argentine u Italiji Roberto Karles je za Klarin potvrdio da je pričao sa papom o smrti Maradone. Nakon toga je poslao brojanicu koja je u četvrtak stigla u Klaudijin dom.

Papa je takođe rekao ambasadoru da se mnogo molio za Dijega i njegovu familiju.

Nakon što je postao papa 2014. godine, poglavar rimokatoličke crkve se u tri navrata video sa Maradonom. Prvi sastanak je bio upravo te godine u Vatikanu, a onda su se sreli po jednom u naredne dve godine.

U nekim krugovima se pričalo da je Papa Franja uticao na to da argentinska fudbalska legenda prizna dete, ali ta informacija nikada nije potvrđena.

Papa je u jednom intervjuu rekao je da za vreme boravka u Nemačkoj bio veoma usamljen, te da je te 1986. godine tek bio uveren u to kada nije mogao sa ostalim Argentincima da se raduje zbog pobede nacionalne selekcije na Svetskom prvenstvu. Upravo je Maradona bio najzaslužniji za tu pobedu.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA