Dačić pričao o Maradoni: Bio sam u njegovoj loži, ništa tu nije luksuzno ni spektakularno

Prisetio se Dačić jedne posete Argentini

  • 0
Press konferencija posle posebne sednice Vlade Srbije

Foto: ATA images

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Ivica Dačić, gostovao je u Jutarnjem programu na TV Prva gde se dotakao i nedavno preminulog Dijega Armanda Maradone!

Dačić je istakao da, na žalost, nikada nije upoznao Maradonu, ali da je prilikom posete Argentini, kada je otvarao u Buenos Ajresu Bulevar Srbija, imao priliku da poseti stadion Boka Juniorsa i da su mu poklonili Maradonin dres sa brojem 10 na kome su napisali Ivica Dačić.

- Na žalost nikada nisam upoznao Maradonu zato što kad god sam bio tamo, on nije bio u Buenos Ajresu. Argentina je svakako najevropskija zemlja Amerike, i nju čine uglavnom poreklom Italijani, i taj mentalitet je čini dosta sličnom našoj zemlji - rekao je Dačić i dodao:

- Tada su me pitali šta me tu interesuje i odveli su me na stadion Boka Juniorsa i tu su mi poklonili Maradonin dres sa brojem 10. Na njemu su napisali Ivica Dačić a ja sam njima poklonio dresove Zvezde i Partizana sa potpisima svih igrača. Vodili su me i u Maradoninu ložu, ništa tu nije luksuzno ni spektakularno. On je bio narodski čovek, jednostavan. Ovaj stadion je inače specifičan, zovu ga bombonjera jer je uspravan.

Dačić je ovom prilikom istakao da se Boka nalazi u sirotinjskom delu Buenos Ajresa i da je sve podređeno Maradoni.

- Kad izađete, tu je njegov spomenik. I to sve za života! Maradona je postao simbol ne samo fudbala, umetnosti, lepršavosti – igre, ne nekog industrijskog fudbala. Za razliku od nemačkog fudbala koji je ''mašinski'', postoji brazilski i argentinski fudbal, koji imaju emociju, i to je u pravom smislu te reči igra - rekao je Dačić i dodao da je Maradona bio levičar i najbolji prijatelj Fidela Kastra, Čaveza, Moralesa...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA