• 8

Novi detalji smrti Maradone: Lični lekar nije pomenuo Dijegovo ime kad je zvao hitnu pomoć

, Telegraf

Možda bi intervencija bila brža da je Leopoldo Luke odmah rekao ime pacijenta

  • 8

Sportska vest i danas je, naravno, smrt Dijega Maradone, koji je preminuo 25. novembra u 60. godini od posledica srčanog udara.

Dijego je, uz prisustvo najužeg kruga porodice i prijatelja sahranjen dan kasnije na groblju u Buenos Ajresu, pored majke i oca, a dva dana od tragedije koja je potresla sportski svet na "svetlost dana" je isplivao novi detalj iz kuće u kojoj je preminuo velikan, neposredno pred njegovu smrt.

Naime, objavljen je razgovor Maradoninog ličnog doktora Leopolda Lukea i hitne pomoći u trenutku kada je Maradona bio bez svesti, praktično već tada na samrti.

Razgovor Lukea, koji nije bio na licu mesta uz Maradonu, i kolege iz hitne, pod oznakom "ekskluzivno", objavio je argentinski list "El Dia".

"Da li možete poslati ambulatna kola u kvart San Andreas?" - glasio je poziv Lukea, pošto su ga Dijegovi najbliži prvo njega obavestili o Maradoninom kritičnom stanju.

Luke je u pozivu hitnoj pomoći pojasnio da je "lekarska pomoć potrebna muškarcu od 60 godina koji ima srčanih tegoba"

Nijednom, kako se i može čuti u snimku, nije pomenuo da je u pitanju Dijego Maradona, što bi, da je uradio, znatno ubrzalo reakciju hitne pomoći.

U nastavku razgovora, prema proceduri, naveo je pol pacijenta i godine - ne i ime.

Audio zapis poziva hitnoj pomoći koji je pomenuti list dao na uvid čitaocima, završava se pitanjem dežurnog u hitnoj od koga je stigao poziv.

- Leopoldo Luke - završio je Maradonin lični lekar koji je rukovodio nedavnom operacijom na mozgu slavnog fudbalera. Nedugo potom, stigla je vest o smrti fudbalskog velikana.

Teško je reći da li bi i brža intervencija lekara pomogla da se spase, jer je svakako hitna pomoć poslata na adresu, ali je već tada bilo kasno. Srce velikog Dijega je prestalo da kuca.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    Ostavite više tog čoveka makar da u grobu počiva u miru. Toliko je imao nesretan život da mu bar smrt bude mirna.

  • Aleksandat

    Pitajuju li iz hitne pomoci koliko pacijent ima godina.

  • Vidjeće te

    Uskoro kad se budete vakcinisali??!!Kako rade u kitnoj pomoci

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima