≫ 

Tinejdžer traži da se otkopa Maradonin grob: Moja majka je na samrti rekla da mi je Dijego otac!

Proveo je godine boreći se da to i dokaže

  • 38
Dijego Maradona, Santjago Lara

Foto: Guliver/ Marcos Brindicci/Getty Images, Youtube

Devetnaestogodišnji Santjago Lara tražio je preko svog advokata da se otkopa telo sahranjenog Dijega Armanda Maradone, manje od 24 sata nakon što je ono položeno na večni počinak u Buenos Ajresu.

Maradona je preminuo u sredu u 60. godini usled komplikacija sa srcem, a sada je Hoze Nunjez podneo zahtev preko porodičnog suda u La Plati, tražeći autopsiju, DNK analizu i da se telo prebaci u sudsku mrtvačnicu.

Nunjez je o svom zahtevu pričao i putem argentinske televizije, a ovo nije prvi put da klijent Santjago Lara biva u centru pažnje sa istim ciljem. Lara je navodno šesto dete Maradone i svoju borbu da dokaže da mu je sin počeo je još 2014. godine kada mu je bilo samo 13.

Tada je osvanuo kao "pikselizovani" lik ispod lica Maradone na naslovnoj strani jednog magazina. Pre četiri godine je prvi put progovorio javno o svojoj borbi.

Njegova majka je bila konobarica, Natalija Garat i preminula je još 2006. sa samo 23 godine od posledica raka pluća, nakon sedmogodišnje povremene veze sa Dijegom.

Maradona je priznao zvanično petoro dece, s tim što mu je za dvoje trebalo duže vremena da bi to učinio. Dok je Dijego bio živ, Lara je više puta pokušavao da dođe do nagodbe i pravnog tima Maradone i u tome nije uspevao.

- Majka mi je umrla kad sam imao samo tri godine, ali neposredno pre nego što je preminula, kad su joj skinuli respirator da bi mogla da priča, rekla je advokatima da sam Dijegov sin. Samo hoću da znam ko sam. Finansijska strana ovoga me ne zanima. Znam da će ovako nešto izazvati previranja u Argentini, ali ako ja ne uradim to, ko će mi dati DNK - pitao je Lara govoreći za Telemundo.

Da podsetimo, dva sina i tri kćeri koje je Maradona priznao, napravio je sa četiri različite žene.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam

    28. novembar 2020 | 12:14

    Dajte mu loptu pa cemo da vidimo ciji je

  • .

    28. novembar 2020 | 13:13

    Mnoga deca su ostala uskracena da budu zvanicno priznata,sve zbog zadovoljstva partnera....Pokojnik iz prilozenog je dokazano sa vise zena imao decu,zasto ne bi bio i ovaj decko njegov sin....?Ili ih ima jos....?!

  • Jana

    28. novembar 2020 | 12:43

    Maradonin DNK sigurno postoji,s obzirom da je već dokazivao ocinstvo.Cuvace se njegovi dresovi a ne DNK.Zasto bi se otkopavao?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA