≫ 

Trenerski sudar Pipa i Pirla i još jedan ozbiljan kiks šampiona: Nema Ronalda, nema ni pobede!

Šampion odigrao samo 1:1 sa Inzagijevim Beneventom u meču koji je stao u 10. minutu da igrači oba tima odaju počast legendarnom Maradoni

  • 1
fudbaleri beneventa Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Juventusa, lišeni usluga prve zvezde Kristijana Ronalda, odigrali su nerešeno sa Beneventom u gostima u 9. kolu Serije A, te su tako propustili priliku da napadnu sam vrh tabele, a umesto toga bi naredno kolo mogli da dočekaju i izvan evropskih pozicija.

"Bjankoneri" su trenutno na deobi četvrtog mesta, uz meč više od većine rivala iz gornjeg "doma", što nije baš čest prizor poslednjih godina velike dominacije "Stare dame" u "Kalču".

Bio je ovo i prvi trenerski okršaj dvojice nekadašnjih asova Juventusa, Filipa Inzagija i Andree Pirla, posle kojeg Pipo sigurno može biti daleko zadovoljniji, jer je, ipak, uzeo bod protiv velikog favorita.

Meč je u 10. minutu prekinut u čast Dijega Maradone, kome su igrači u tom simboličnom minutu, odali počast.

U odsustvu Ronalda, centralna napadačka figura gosiju bio je Alvaro Morata, i ponovo je opravdao poverenje, nastavio je golgetersku seriju Španac pogotkom u 21. minutu na sjajno dodavanje Kijeze.

Ostatak posla je majstorski sam odradio, povukao loptuu stranu, van dometa čuvara, i onda preciznim hcem pogodio dalji donji ugao fola "Veštica".

Delovalo je da će Juve zadržati vođstvo do poluvremena, a onda je Leticija perfektnim udarcem, istina nakon lošeg "čišćenja" defanzivaca gostiju, savladao golmana ekipe iz Torina - za 1:1.

filipo inzagi i andrea pirlo Foto: Tanjug/Ap

Čitavo drugo poluvreme imali su gosti na raspolaganju da vrate vođstvo, ali je Benevento pokazao da nije zalutao u društvo najboljh, na kraju krajeva radi se o timu koji je superiorno završio minulu sezonu u Seriji B, daleko od konkurencije, a pokazao je "zube" i protiv velikog Juventusa - zabeležio možda i najzvučniji rezultat u elitnom rangu.

Benevnto sada ima tri pobede, remi i pet poraza, sasvim je blizu sredine tabele, a ono što sigurno ohrabruje Inzagija, ekipa igra sve bolje kako vreme odmiče.

U poslednjem meču subotnjeg programa u Seriji A, Verona je kao gost porazila Atalantu sa 2:0. Strelci za goste bili su Portugalac Migel Veloso iz penala u 63. minutu i Matija Zakanji u 83. minutu, pa je sjajna Verona nastavila da leti visoko na startu sezone.

Serija A, 9. kolo:

Sasuolo - Inter 0:3

(Sančes 4, Kirikeš 14ag, Galjardini 60)

Benevento - Juventus 1:1

(Leticija 45+3 - Morata 21)

Atalanta - Verona 0:2

(Veloso 63. penal, Zakanji 83)

Nedelja:

Lacio - Udineze 12:30

Milan - Fiorentina 15:00

Bolonja - Krotone 15:00

Kaljari - Specija 18:00

Napoli - Roma 20:45

Ponedeljak:

Torino - Sampdorija 18:30

Đenova - Parma 20:45

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sistem

    28. novembar 2020 | 20:42

    Kad cujete da se neki igrac zove Dejan Kovalski odma znate da klub za koji igra ne treba da shvatite ozbiljno. Juventus najgori u svojoj istoriji....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA