Sve što treba da znate o meču TSC - Partizan: Ko će igrati, odakle prete opasnosti i ko sudi

Crno-beli u oba prethodna odmeravanja snaga jurili bodove iz minusa i oba puta stigli samo do remija

  • 9
Takuma Asano, FK Partizan, FK TSC

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Niz teških utakmica u Superligi Partizan danas nastavlja gostovanjem TSC, protiv koga se u minula dva odmeravanja snaga provlačio kroz iglene uši i spasavao bodove u završnicama mečeva.

Činjenica je da su crno-beli popravili formu i minulih nekoliko mečeva, da deluju ubedljivije, isto tako je fakat da tim iz Bačke Topole nije ubedljiv kao prošle sezone i da oscilira iz sedmiceu sedmicu.

No, čini se da, pored loše tradicije u međusobnim susretima, crno-beli najviše treba da se pribojavaju očajnog terena, koji je i najčešće veliki adut ekipe Zoltana Saba kada gostuju favoriti.

Telegraf vam donosi niz činjenica koje prate današnju utakmicu u Bačkoj Topoli, a mogle bi da budu presudne u konačnom ishodu.

Kada se igra i ko prenosi utamicu?

 

Duel TSC i Partizana se igra od 17.00 časova na stadionu u Senti, gde je tim iz Bačke Topole dočekivao i rivale u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dok čeka završetak radova na svom stadionu, a direktan prenos je obezbeđen na TV Areni sport 1.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju utakmicu?

 

Rekosmo već da je, za razliku od minule sezone, TSC u tekućoj u seriji “šarenih” rezultata. Počelo je dobro, dok tim Zoltana Saba nije stupio u kvalifikacije za Evropu, koje su, čini se, najviše naštetile u domaćem tamičenju.

U jednom trenutku ekipa iz Bačke Topole je vezala negativan niz rezultata (tri poraza zaredom), oscilacije traju do dan danas, pa otuda tek deveto mesto na tabeli.

Bibras Natho, FK Partizan, FK TSC

Foto: MN Press

Računajući Kup Srbije, u kome je savladao Metalac u gostima, Partizan je mini-seriji od četiri vezane pobede, ali trenera Aleksandra Stanojevića verovatno više raduje činjenica da je njegov tim u minula dva meča pokazao znake napretka u igri.

Izdanje u Gornjem Milanovcu je donelo agresivan fudbal tokom svih 90 minuta, presing na rivala i samo je još neki gol nedostajao da utisak bude još potpuniji.

Međusobni susreti?

 

U minulih godinu dana TSC i Partizan su dva puta odmerili snage i oba puta su mečevi okončani nerešeno (dva puta 1:1). U obe pomenute utakmice tim iz Bačke Topole je prvi dolazio do vođstva, potom se umešno branio, a crno-beli do poslednjeg trenutka spasavali bod, čak i sa bele tačke.

Zdravstveni bilten?

 

Lazar markovic, partizan

Foto: MN Press

Sem pozitivnih i ambicioznih tonova, nema previše informacija o zdravstvenom stanju u timu TSC pred duel sa Partizanom. Ako i postoji nekakav problem, trener Sabo ga je vešto prikrio pred medijima.

Što se crno-belih tiče, trener Stanojević nikada ne krije probleme sa povredama igrača, pa je tako i pred TSC napomenuo da Žan Kristof Bajbek još uvek nije spreman za napore, da je Lazar Marković tradionionalno na 50 posto mogućnosti, rovit i pod znakom pitanja, što stvara problem u napadu. Ali, to nije ništa novo...

Najveća opasnost?

 

Tim TSC je duže vreme na okupu i u njemu se tačno zna ko šta radi na terenu, od koga trener Savo koliko očekuju i ko treba da donese prevagu. Pored čvrste odbrane, domaćin će svakako velike nade polagati u udarnu četvorku koju čine napadač Nenad Lukić, inače Partizanovo dete, potom Đuro Zec, Borko Duronjić i Dejan Milićević.

Takuma Asano, FK Partizan, FK TSC

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Kuburi Partizan sa završnicom u nedostatku klasičnog napadača, ali se u minule dve utakmice pokazalo da crno-beli imaju kvalitetr u završnici preko Filipa Holendera, Takume Asana, Natha... Takođe i Sume, koji će verovatno priliku dobiti sa klupe.

Danas će se u tim vratiti i Filip Stevanović, što je svakako briga više za tim iz Bačke Topole.

Ko je favorit na kladionicama?

 

Kladionice prednost daju Partizanu, ali u odnosu na prethodne utakmice, u duelu sa TSC pobeda crno-beli se prilično skupo plaća. Uspeh gostiju se vrednuje kvotom 1.95, remi sa 3.35, a pobeda domaćina sa 3.60.

Ko sudi utakmicu?

 

Meč između TSC i Partizana poveren je arbitru Nenadu Minakoviću, a pomagaće mu Svetozar Živin i Milan Šutulović.

Reč aktera

 

FK Partizan, FK TSC

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Zoltan Sabo, trener TSC:

- Verujem u svoju ekipu i mislim da možemo da iznenadimo favorizovani Partizan. Biće svakako teško, Partizan je skup odličnih igrača, imaju odličnog trenera i u pozitivnom su nizu. Mi se, ipak, ne plašimo, isprsićemo se i videćemo koliko ćemo uspeti da postignemo.

Aleksandar Stanojević, trener Partizana:

- Nepredvidiva je ekipa TSC. Prošle sezone delovala je stabilnije, ali je ove dala najviše golova posle Crvene zvezde u celoj Superligu. Sposobna je da postigne sedam ili pet po utakmici, što izaziva oprez. TSC ima stabilnost kao klub, poseduje kontinuitet, to mu je prednost, ali smo na sve spremni.

Očekivani sastavi

 

TSC (4-2-3-1): Filipović, Petković, Balaž, Babić, Grabež, Santrač, Tomanović, Milićević, Zec, Duronjić, Lukić

Partizan (4-2-3-1): Stojković, Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Asano, Stevanović, Natho, Holender

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    29. novembar 2020 | 12:34

    Ако ТСЦ одигра бар приближно као са Стеауом, и ако судије опет не буду играчи одлуке за расходовани јсд, очекујем победу ТСЦ...

  • Vesa

    29. novembar 2020 | 12:27

    Tsč-u , najvišeprete sudije , znamonjoš od prošle godine i smešnog penala u 93 '

  • Titty Mcboob

    29. novembar 2020 | 12:47

    Pa nezanima nas hrvatski klub komunista partizan 🇭🇷🏁🇭🇷🏁🇭🇷🏁🇭🇷🏁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA