• 36

Maradonin doktor optužen zbog smrti Dijega: Policija izvršila raciju u njegovoj kući i bolnici

Tužilaštvo reagovalo po svedočenju Maradoninih ćerki

  • 36

Čovek koji je o poslednjeg dana bio odgovoran za zdravlje počivše legende Dijega Maradone, hirurg Leopoldo Luke, nalazi se pod istragom tužilaštva zbog, kako su naveli argentinski mediji, nemara i propusta u lečenju fudbalskog velikana.

Istraga je pokrenuta nakon svedočenja Maradoninih ćerki Dalme, Jane i Đanine, tužilaštvo je reagovalo nalogom za policiju da izvrši racije na dve adrese na kojima Leopoldo Luke najčešće boravi - u klinici gde radi i u kući.

Lokalni mediji javljaju da je čak 60 policajaca bilo angažovano u ovoj akciji na pomenute dve lokacije, gde su od Lukea konfiskovana sva dokumenta koja bi mogla da posluže kao dokaz u istrazi.

Luke će se u toku dana, ili u ponedeljak, pojaviti pred sudom gde će odgovarati za nemar i propuste u procedurama posle otpuštanja Maradone nakon operacije glave kojom je on lično rukovodio u klinici u Buenos Ajresu.

Lukeu se stavlja na teret da nije sproveo sve potrebne procedure prilikom otpusta Maradone iz bolnice, da je njegov nemar i doveo do toga da Dijego nije imao adekvatnu i brzu medicinsku pomoć kada mu je pozlilo.

Tužilaštvu će kao dokaz poslužiti i poziv Lukea hitnoj pomoći kada mu je javljeno da je Maradoni loše. Kako je pre dva dana objavio argentinski portal "El Dia", tokom kratkog razgovora Luke sagovorniku iz hitne pomoći nije pomenuo da je hitna intrvencija potrebna Dijegu Maradoni nego muškarcu od 60 godina.

Leopoldo Luke nije bio uz Maradonu u trenutku smrti velikana.

Pitanja na koja će Luke morati da da odgovore su: da li je Maradona imao propisno ispunjenu otpusnu listu? Zašto doktor specijalista nije boravio sa Maradonom u kući 24 sata? Da li su se u kući nalazili adekvatni lekovi? Da li je do kraja poštovan medicinski protokol? Zašto nije bilo defibrilatora u kući? Da li je Maradonino stanje praćeno u satima pred smrt?

Video: Tuča policije i naroda, Argentina plače...Neverovatne scene pred kovčegom Maradone

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljube

    Dobro je vise o' ladite svet vise kako sa Coronom -Covid -19 ,tako i sa Maradonom ,....niste odavno neku " starletu" nasli ,moglo bi malo o nekoj ...pa u krug ....

  • Mira

    Svi se kao prave naivni i kao sad se cude da svi ljudi nisu jednaki,ali od kako je sveta i veka to je tako!Sad sto su neki zavidni i mrze ceo svet to je drugo!Da Maradona je svog dzepa placao lekara da 24sata bude uznjega posle operacije ,tromba u mozgu pre dve nedelje!Da svi nemaju u kuci deflibrirator,a on je to morao da ima posle teske operacije!Bio je i narkoman,ali je nanosio stetu samo sebi,nije bio ubica i uspeo je kao takav ne savrsen,a to mu luzeri nikad nece oprostiti!

  • Hmm

    Doobar doktor.🤔

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima