≫ 

Miha odbio da uđe u istoriju fudbala po negativnom rekordu: Bolonja sačuvala mrežu posle 41 meča

Bio je na iskušenju Siniša Mihajlović, u igri je bio negativan rekord u istoriji fudbala, ali je njegov tim uspeo uspeo da spreči tako nešto

  • 0
Siniša Mihajlović, FK Bolonja Foto: Guliver/Mario Carlini/Iguana Press/Getty Images

I to se desilo! Bolonja je konačno sačuvala mrežu na meču Serije A! Pobeda protvi Krotonea od 1:0 posebno je značajna za srpskog trenera Sinišu Mihajlovića, jer je time sprečeno da on i njegov tim uđu u anale fudbalske istorije kao tim koji je najviše puta uzastopno primio gol na prvenstvenim utakmicama.

Bolonja se zaustavila na brojci od 41 meča, samo jedan manje od francuskog Bordoa koji je u "crnoj knjizi" fudbalskih rekorda po nizu koji je na snazi od 1960. godine.

Pobedu je Bolonji doneo Roberto Rosijano golom u nadoknadi prvog poluvremena. Musa Barou je dobro centrirao sa leve strane, a tamo se Roberto Sorijano najbolje snašao posle odbitka i odbrane golmana Krotonea, koji je prethodno sprečio udarac glavom, ali ne i drugi pokušaj Sorijana.

Bolonja posle ove pobede ima 12 bodova i nalazi se na 10. mestu na tabeli, dok je Krotone, za koji je od starta igrao i bivši igrač Zvezde Miloš Vulić, trenutno na začelju sa dva boda.

U drugom meču koji je odigran u ovom terminu u Italiji Milan je ostvario sigurnu pobedu protiv Fiorentine sa 2:0. Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu. Najpre je Romanjoli zatresao mrežu posle kornera u 17. minutu, da bi potom Kesi pogodio sa bele tačke u 28. minutu.

Kesi je nekoliko minuta kasnije imao šansu da sa bele tačke reši meč, ali je ovoga puta bio neprecizan. Ipak, to nije uticalo na krajni rezultat i Milan je uvećao prednost na prvom mestu na tabeli Serije A.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA