≫ 

Da li je Maradona ubijen? Doktor pred optužbom, sestra lažirala izveštaj, davali mu pogrešne lekove

Istraga u Argentini povodom smrti idola nacije vodi ka tome da Dijego nije imao adekvatno lečenje

  • 1
Dijego Maradona, Leopoldo Luke Foto: Profimedia/AFP

- Srećan Rođendan "D10S", zadovoljstvo mi je da sam zadužen za tvoje zdravlje - napisao je neurohirurg Leopoldo Luke (39) na svom Instagram nalogu 30. oktobra uz fotografiju sa Dijegom Armandom Maradonom. U to vreme nije zamišljao da će mu se zbog lečenja Maradone život pretvoriti u pakao. M

anje od mesec dana kasnije biti predmet dve policijske racije, u njegovoj kući i kancelariji, pod istragom navodne "nepravedne smrti" najveće argentinske zvezde.

Luke još nije optužen za bilo koji zločin, iako su mu tokom akcije policije pročitana njegova prava i slučaj vodi ka optužbi prtotiv njega.

Tužilaštvo namerava da utvrdi da li je sa strane doktora došlo do nemara u lečenju Maradone, koji je umro, a da nije imao hitnu pomoć sa defibrilatorom i samo s medicinskom sestrom, koja ga ujutru nije pregledala, bez lekara u blizini.

Medicinska sestra koja je bila zadužena za brigu o Maradoni, Dajana Žizela Madrid (36), priznala je da su je naterali da napiše lažan izvetaj za kompaniju u kojoj je radila, gde se navodi da je pokušala da pregleda Maradonu, ali je zapravo pustila da se odmori.

Maradonine ćerke, Dalma, Đijana i Jana, pripisuju Lukeu odgovornost za potpisivanje medicinskog otpusta iz bolnice 11. novembra, gde ga je upravo on operisao zbog hematoma u glavi i krvarenja na mozgu. One su u subotu počele da misle da njihov otac nije umro prirodnom smrću kako je navedeno i žele da se sazna istina o tome šta se dogodilo.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Dalma Maradona (@dalmaradona)

Zbog toga je tim tužilaca zatražio racije u nedelju ujutru što je iznenadilo i samog doktora. Oko 30 policajaca oduzelo je Lukeu telefone, tablete i rečunare. Takođe su zabeležili da Luke nije imao svoje pacijente u radnoj kancelariji, već u svojoj kući.

- Nije bilo medicinske greške. Dijego se dogodio slučajno. Bio je to srčani udar pacijenata koji je po svojim karakteristikama najčešća stvar na svetu da se ovako umire - branio se neurohirig na ispitivanju.

Ipak, ima doktora koji smatraju da Maradona nije dobio adekvatne lekove za srce.

- Dijego je imao problema sa srcem, ali za to nikada nije dobio lekove. Imao je edem, upaljen, sa vrlo visokim puslom i nisu ništa uradili. Dali su mu čak i psihijatrijske lekove, od kojih je pozlilo njegovom srcu - rekao je doktor koji je hteo da ostane anoniman Klarinu.

Porodica Maradone se pita kako je, Iako je Dijego bio rizičan pacijent, dozvoljeno da se ne postupa prema smernicama za kućno lečenje nakon otpuštanja sa klinike Olivos. Bio je preporučen smeštaj na kliniku za rehabilitaciju, ili na neuropsihijatrijsku ustanovu, što su bile opcije koje Maradona nije hteo da prihvati ni na koji način.

- Doktor Alfredo kahe, koji je 33 godine lečio Maradonu, takođe je kritikovao tretman koji je Dijego imao nakon operacije zbog krvarenja na mozgu. Nije bilo logično da bude otpušten, trebalo je da bude primljen u mesto sa odgovarajućom infrastrukturom - rekao je on čim je saznao za smrt Dijega Maradone.

Video: Mi smo umrli sa njim: Bolan oproštaj Argentinaca od legendarnog Maradone

(Tekegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peki

    30. novembar 2020 | 22:48

    Iza svega stoje Englezi. Nisu mu oprostili onj go rukom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA