Englezi poludeli zbog Kavanija, napadaču Mančester Junajteda preti žestoka kazna

Urugvajac u velikom problemu posle sjajnog izdanja u Sautemptonu

  • 3
Southampton Manchester United Foto: Tanjug/AP

Samo što je zablistao protiv Sautemptona - problem! Fudbalski savez Engleske pokrenuće istragu protiv napadača Mančester junajteda Edinsona Kavanija, kako bi se utvrdilo da li je na društvenim mrežama imao rasističke objave.

Britanski mediji prenose da je Urugvajac jednom prijatelju napisao: "Hvala ti, crnjo", a to su navijači odmah primetili i počeli da dele na društvenim mrežama, pa nije pomoglo Kavaniju ni to što je brzo obrisao spornu poruku, koja se karakteriše kao rasizam.

Ostrvljani prenose da je Kavani objavio poruku sa "uvredljivim i rasističkim stavom", a Mančester junajted je stao u njegovu odbranu porukom da to ima drugačiju konotaciju u Južnoj Americi.

Videćemo da li će FA Engleske oprostiti Kavaniju što dolazi iz drugačije kulture. Ne bi bilo iznenađenje da napadač "Crvenih đavola" bude kažnjen pošto Englezi imaju nultu toleranciju na bilo kakav oblik diskriminacije i rasizma.

Fulam je u vrlo teškoj situaciji, svi ga vide ga sigurnog putnika za Čempionšip već sad, a posle dva uzastopna poraza večeras (18.30) ide na teško gostovanje Lesteru. Kvota na keca je 1,55, a na kombinazziju 1&3+ 2,25.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smajli

    30. novembar 2020 | 12:44

    Najsmešnije mi je kada čujem da Englezi imaju nultu toleranciju na rasizam... kolonijalisti licemerni.. odvratni su

  • Baxter

    30. novembar 2020 | 12:08

    Pa sta je pogresno rekao? Interne sale u klubu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA