≫ 

Nikolić izgubio i LE ako ne napravi čudo protiv Bajerna, Real mora na popravni posle bruke u Kijevu

Lokomotiva doživela neprijatan poraz od Salcburga u Moskvi - 1:3

  • 19
marko nikolić

Foto: Tanjug/Ap

Lokomotiva i Marko Nikolić propustili su veliku šansu da obezbede evropski fudbal u Moskvi i na proleće posle poraza od Salcburga od 3:1 na svom terenu u okviru 5. kola Lige šampiona.

Mergim Beriša, momak poreklom s Kosova i Metohije koji je rođen u Nemačkoj, kaznio je ruski tim dva puta u prvom poluvremenu u kojem je Salcburg demonstrirao silu i pokazao zašto je uvažavan među ljubiteljima fudbala ne samo u Austriji već i u Evropi.

Dve smušene reakcije odbrane Lokomotive, u 28. i 41. minutu, posebno u ovoj drugoj situaciji kada je iskusni Boban Rajković faktički predao loptu gostima u noge i omogućio im drugi pogodak, bile su kobne po domaćine.

Uspeli su Moskovljani u 78. minutu da se vrate u život pogotkom Antona Mirančuka sa bele tačke, ali su bukvalno u jednom od sledećih napada ponoivo pucali sebi u noge, olako omogućili mladom napadaču Adejemiju da u 81. postavi konačnih 3:1. Zasluženih. Mnogo je bolji bio Salcburg i propustio nekoliko šansi da do vrha napuni mrežu Lokomotive.

Ruski tim ionako igra slabo u Evropi, izgubio je sedam od poslednjih devet mečeva na svom terenu, pa će veliki napor koji su uložili, i dva remija sa jakim Atletikom, po svemu sudeći biti nedovoljni na kraju bar za plasman u Ligu Evrope, pošto je Lokomotiva ovim porazom pala na poslednje mesto u grupi.

Čak i ako Bajern pobedi Atletiko ove večeri, Lokomotiva bez obzira na bod manje od "Jorgandžija" u poslednjem kolu može eventualno do trećeg mesta, ali pod uslovom da slavi u Minhenu što ne deluje kao realno.

Atletiko ima bolji međusobni skor u odnosu na Lokomotivu, pa ga i remi sa Salcburgom vodi u osminu finala Lige šampiona, ako ne pobedi Bavarce večeras.

U drugom meču ovog ranog večernjeg programa Šahtjor je opet pobedio Real. Posle 3:2 u Madridu, ovoga puta je bilo 2:0 za tim iz Donjecka, pa u ovom trenutku u grupi B je prva Borusija Menhegladbah sa osam bodova (meč manje), Šahtjor je drugi sa sedam koliko ima i Real, dok je poslednji Inter sa dva boda (takođe meč manje).

Prvi gol u Kijevu je viđen je u 57. minutu, a strelac je bio Dentinjo. U mnogome mu je pomogao Rafael Varan koji je iz njemu znanog razloga propustio loptu koju je poslao Žunior Moraeš, pa Brazilcu nije bilo teško da savlada Tiboa Kurtou.

Nekoliko minuta kasnije, Varan je imao priliku da se iskupi, ali nije bio uspešan ispred gola domaćina.

Šahtjor je rešio pitanje pobednika u 82. minutu. Solomon je vukao loptu, došao do ivice kaznenog prostora i poslao precizan šut između dvojice igrača Reala uz stativu gola Kurtoe.

Posle ovog poraza, Real će za plasman u narednu rundu Lige šampiona morati da se pomuči i pobedi Menhengladbah u poslednjem kolu u Madridu, dok Šahtjoru pobeda nad Interom garantuje proleće u eliti zbog boljeg skora sa Madriđanima.

LOKOMOTIVA - SALCBURG 1:3 (0:2), ŠAHTJOR - REAL 2:0 (0:0)

Uživo:

 

83. minut - GOOOL u Kijevu! Šahtjor je poveo sa 2:0 protiv Reala, a strelac je Izraelac Manor Solomon.

 

81. minut - GOOOL u Moskvi! Kratko je trajla radost domaćina. Još jedan veliki kiks odbrane Lokomotive i mladi Karim Adijemi stavlja tačku na ovaj meč - 3:1 za Salcburg.

78. minut - GOOOL u Moskvi! Lokomotiva smanjuje na 1:2, a strelac je Anton Mirančuk sa bele tačke. Prethodno je Andre Ramaljo oborio Ze Luiša, deluje da je ispravno dosuđena najstroža kazna.

75. minut - Jalovo napadaju i Lokomotiva i Real u ovim trenucima. Deluje da će pre Salcburg i Šahtjor postići po još jedan pogodak. Ulazimo u finiš ovih utakmica.

60. minut - Opasan udarac Ze Luiša sa 17 metara, ali i sjajna odbrana Cicana Stankovića. Ostaje 0:2...

58. minut - Uprkos izmenama, Lokomotiva teško dolazi u priliku da zapreti Cicanu Stankoviću na golu Salcburga. Gosti deluju mnogo uverljivije.

57. minut - GOOOL u Kijevu! Šahtjor vodi protiv Reala sa 1:0, a stelac je Dentinjo. Sjajna kontra domaćina, loša reakcija odbrane Reala i pogodak za ukrajinski tim koji se ovom pobedom izjednačuje sa Madriđanima.

 

48. minut - Veliku priliku imao je Salcburg da reši ovaj meč, Seku Koita je masjtorski izigrao Ćorluku i šutirao opasno, ali zamalo pored stative.

46. minut - Čak tri izmene izvršio je Marko Nikolić na poluvremenu. Iz igre su izašli Rajković, Listsov i Lisakovič, a na terenu su Mirančuk, Ignjatjev i Mukin.

- Počinje drugo poluvreme!

- Kraj prvih poluvremena u Moskvi i Kijevu.

42. minut - GOOOL u Moskvi! Kako to obično biva kad se promaše šanse odmah stiže kazna na drugoj strani. Veliki kiks Slobodana Rajkovića koji je dva puta pogrešio, a Mergim Beriša to ne prašta. Salcburg vodi sa 2:0, a poraz šalje Lokomotivu na dno svoje grupe.

 

39. minut - Dve velike šanse propustila je Lokomotiva, prvo je Paim izblokiran u poslednjem trenutku, da bi zatim golman Stanković i saigrači na gol-liniji izbili loptu posle pokušaja Ze Luiša. Dobru je priliku imao moskovski tim da se vrati u igru...

30. minut - U Kijevu Real kontroliše dešavanja, a preti isključivo preko Marka Asensija koji je propustio još jednu šansu. Španac je opasno šutirao iz šesnaesterca, ali je golman Tubin maestralno reagovao.

29. minut - GOOOL u Moskvi! Vodi Salcburg zasluženo, a strelac je opet Mergim Beriša. I ovaj pogodak je bio sumnjiv. Za razliku od prethodno poništenog, ovaj je prvobitno priznat, a posle konsultacija sa VAR sobom glavni arbitar je potvrdio vođstvo gostiju.

 

17. minut - Uspeo je Salcburg da zatrese mrežu Lokomotive posle sjajne akcije iz prve, strelac je bio Mergim Beriša, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda u kom se nalazio fudbaler s nemačkim pasošem.

 

10. minut - Nema za sada nikakvih promena rezultata. U Kijevu je Marko Asensio pogodio stativu za Real u 5. minutu. U Moskvi je Salcburg bolji na startu utakmice.

- Počele su utakmice u Moskvi i Kijevu!

marko nikolić

Foto: Tanjug/Ap

Nastavlja se Liga šampiona. Ovog utorka i srede na programu su mečevi 5. kola, a uvodne utakmice igraju se u Moskvi gde Lokomotiva dočekuje Salcburg i u Kijevu gde je Šahtjor domaćin Realu.

Pred ekipom Marka Nikolića je težak zadatak jer je srpski stručnjak bio primoran da izvede tim bez nekoliko istaknutih prvotimaca.

Zbog povreda i bolesti izostaju Smolov, Barinov i Krihovjak, dok je jedan od najboljih fudbalera Anton Mirančuk na klupi za rezerve.

Evo i sastava timova za koje su se treneri odlučili:

LOKOMOTIVA - SALCBURG (18.55)

 

 

ŠAHTJOR - REAL MADRID (18.55)

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    1. decembar 2020 | 19:31

    Само је велика Звезда знала како са овом страшном екипом, и то кад је била најјача..сад су само солидни.Какав црни гробарски тренер, само кад му наместе лигу, онда може нешто...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    1. decembar 2020 | 19:38

    Бериша трпа ћелавог...полако бре њима гробарима је вокри идол😂😂😂

  • nscz

    1. decembar 2020 | 21:12

    Ovaj jos nije dobio otkaz?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA