Igrači Milvola neće klečati na sledećoj utakmici: Ozloglašeni klub iz Londona ima novi plan

Engleski drugoligaš se bori sa užasnom reputacijom

  • 2
nilvol Foto: twitter/Sky sports news

Fudbaleri Milvola odbili su da kleknu pre početka utakmice sa Kvins Park Rendžersom u Čempionšipu koja se igra u utorak uveče.

Umesto toga, "Lavovi" će zajedno sa svojim protivnicima stajati mirno i tako "iskazati solidarnost u borbi fudbala sa diskriminacijom".

Ovaj gest uslediće nakon što su u subotu popodne navijači Milvola glasnim povicima sa tribina i zvižducima ispratili klečanje fudbalera svog tima i Derbija u kampanji "Black lives matter".

Igrači oba tima će nositi anti-rasisitčku zastavu, dok će umesto logoa sponzora, Milvol nositi na grudima logo kampanje "Kick it Out".

- FK Milvol veruje da će ovim gestom, koji će klub nastojati da ponavlja u mesecima koji slede, pomoći da se ljudi ujedine kroz društvenu borbu sa svim vidovima diskriminacije - stoji u saopštenju londonskog kluba.

Inače, navijači Milvola, koji se okupljaju na čuvenom stadionu "Den". ne kriju povezanost sa desničarskim organizacijama na Ostrvu.

Smatraju se jednom od najbrutalnijih huliganskih ekipa u Engleskoj, a njigov moto je: "Niko nas ne voli, baš nas briga".

Video: Indijski dečak iskopirao Maradonin gol i tako odao počast jednom od najpoznatijih fudbalera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA