≫ 

Nova VAR lakrdija u Premijer ligi: Englezi se pitaju stvarno dokle više?

Ovog puta deblji kraj je izvukao Brajton...

  • 5

U Premijer ligi se definitivno više ne zna šta je penal, a šta ne. Po ko zna koji put ove sezone videli smo čudnu VAR odluku sudija koje sede u sobi, a koji vide ono što je običnim ljubiteljima fudbala nevidljivo.

Srećni dobitnik ovog puta je Sautempton koji je stigao do pobede u Brajtonu od 2:1 iz sumnjivog jedanaesterca u 81. minutu. Faul je postojao nad Voker-Pitersom u to nema sumnje, ali kako su sudije u VAR sobi videle da je bio unutar 16 metara, misterija je mnogim ljuboteljima fudbala ove večeri.

Prosudite sami, utisak je da je kontakt bio van šesnaesterca i da je desni bek "Svetaca" zaronio i izborio najstrožu kaznu za svoj tim. Siguran egzekutor je bio Deni Ings, povratnik u redove Sautemptona posle jednomesečne pauze zbog povrede kolena.

Što se tiče kompletne utakmice, Sautempton je bio bolji, iako je gostima omogućio da olako povedu. Vord-Prauz je igrao glupo rukom u svom šesnaestercu, a Paskal Gros sa bele tačke doveo Brajton u vođstvo u 26. minutu.

Ipak, Vord-Prauz se iskupio za tu grešku u 45. minutu kada je sjajno centrirao iz kornera pravo na glavu visokog Danca Janika Vestergarda koji je poravnao na 1:1 u finišu prvog dela.

Sautempton je u nastavku, kao što rekosmo, stigao do pobede iz sumnjivog gola kojom se proibio na peto mesto na tabeli i nastavio da sanje evropske snove. Brajton je ostao na 16. mestu na tabeli Premijer lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi-11

    8. decembar 2020 | 06:16

    Zamislite samo sta ce biti kod nas kada u var sobi budu sedeli angelovski grujic nikolic siroki...:

  • Igor Obrenovac

    8. decembar 2020 | 09:57

    Glupi Englezi, umesto da se ugledaju na FSS i da im sude zvezdine sudije, oni koriste VAR tehnologiju.

  • Cc

    7. decembar 2020 | 23:28

    Pa cist penal sprecio je igraca da dodje do lopte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA