≫ 

Zvezda je na današnji dan postala prvak sveta: Kako je Jugović morao da "deli" Tojotu sa saigračima

Crveno-beli su posle evropske krune pridodali i svetsku

  • 49
FK Crvena zvezda, Tokio 1991 Foto: Crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde su, na današnji su dan pre 29 godina, postali su šampioni sveta pobedom nad čileanskom ekipom Kolo Kolo u Tokiju od 3:0.

Tog 8. decembra 1991. godine, Zvezda je kao šampion Evrope savladala prvaka Južne Amerike, osvajača Kopa Libertadores, pred 60.000 gledalaca na Nacionalnom stadionu u Tokiju.

Junak tima, koji je sa klupe predvodio Vladica Popović, bio je najmlađi - Vladimir Jugović. Tada 22-godišnji fudbaler golovima u 19. i 58. minutu najavio je veliko slavlje crveno-belih, a tačku na meč postavio je Darko Pančev golom u 72. minutu.

Jugović je proglašen za najboljeg igrača finala, trebalo je da dobije Tojotu na poklon, ali...

- Možda se ljudi i dalje sećaju kada me je Cvele zagrlio posle finala. E, tada mi je rekao da bi bilo lepo da se ta ''tojota'' podeli sa svim saigračima.

Vladimir Jugović, Vladimir Cvetković Legendarni zagrljaj Cveleta i Jugovića i savet da Tojotu podeli sa saigračima Printskrin: Youtube/Шваки ДС89

U šali mi je kazao da sam mnogo mlad i da nemam ni dozvolu da bih vozio takav automobil - rekao je Jugović svojevremeno za portal Mocartsport.

Crvena zvezda je tada nastupila u sastavu: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Stošić, Ratković, Pančev, Savićević, Mihajlović.

Crveno-beli su drugo poluvreme odigrali sa igračem manje zbog isključenja Savićevića.

- Tamo smo pokazali svu jačinu i sa igračem manje. Dejo je jeftino pao na tu provokaciju, a inače je bio igrač kog si teško mogao da izbaciš iz koloseka. Odlično smo igrali i ponovo smo pokazali tu kompaktnost. Ko god da je bio južnoamerički prvak, bio je najbolji na kontinetu gde se igrao sjajan fudbal - rekao je Darko Pančev u velikom intervjuu za Telegraf.

Video: Pančev: Najviše mi je krivo zbog raspada, jer smo mogli još meći pečat da ostavimo

Za šest meseci od osvajanja evropske do osvajanje svetske titule, suočili su se s brojnim promenama u igračkom kadru, ali su ipak uspeli da osvoje vrednu titulu.

Trenera Ljupka Petrovića zamenio je Popović, a klub su u međuvremenu napustili Robert Prosinečki, Stevan Stojanović, Slobodan Marović, Refik Šabanadžović i Dragiša Binić.

Spektakl na Nou Kampu (21.00), duel između Barselone i Juventusa, ne nosi veliki rezultatski značaj - i jedni i drugi idu dalje, a Juve može do prvog mesta samo ako pobedi sa više od dva gola razlike. U takvoj atmosferi, očekuju se golovi, kvota na GG3+ je 1,80, dok je kec 2,20, a dvojka 3,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Juventus.

Video: Stanković: Nismo zatvorili meč, teško je koncentrisati se posle Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    8. decembar 2020 | 09:03

    Никад нико са ових простора као Звезда, за понос Срба и Србије, и вечити комплекс лавораша...

  • SrbskiBek

    8. decembar 2020 | 09:17

    Da se marakani Vrate slavni dani !!!!!

  • Sjld

    8. decembar 2020 | 09:55

    Jugovic jedan od najboljih ikada!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA