≫ 

Srbija saznala raspored kvalifikacija: Prva 2 meča na Marakani, poslednji najteži, tu je i Katar

Orlovi protiv Iraca otvaraju kvalifikacije u martu

  • 12
Dušan Vlahović Foto: Marko Jovanović

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je raspored utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine koje počinje 24. marta 2021. godine u Beogradu protiv Republike Irske!

Tri dana kasnije Orlovi će biti ponovo domaćini, ovoga puta Portugaliji. A poslednji meč u martovskom ciklusu kvalifikacija Srbija će igrati u Azerbejdžanu 30. marta.

Kvalifikacije se završavaju novembarskim ciklusom, a 14. novembra 2021. Orlovi igraju poslednji meč, rival je Portugalija u gostima. I to će u tom terminu biti jedini duel Srbije, prethodno će 9. oktobra gostovati u Luksemburgu, a zatim tri dana kasnije dočekati Azerbejdžan.

Zanimljivo, u utorak veče se pojavila i informacija da bi fudbalska reprezentacija Katara mogla da igra evropske kvalifikacije. međuvremenu je potrvđeno da su se našli u grupi sa Orlovima. S tim da se bodovi protiv njih neće računati.

Podsetimo, samo prvoplasirani ide na SP, dok će drugoplasirani morati u baraž koji je ovoga puta specifičan i gde dolaze dve selekcije iz Lige nacija.

Od tih 12 selekcija samo tri će ići na SP. UEFA će ih podeliti u tri grupe po četiri ekipe, te će se igrati polufinala i finala kako bi svaka grupa dala po jednog učesnika. Kvalifikacije će se igrati od 24. marta do 16. novembra naredne godine, a Mundijal je na programu od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

U nastavku pogledajte i raspored Orlova:

Srbija raspored Foto: FSS

Video: Nema greške: Boaći sa pet metara za vođstvo Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    8. decembar 2020 | 19:39

    Nema veze što je zadnji najteži. Do tad ćemo izgubiti i matematičke šanse sa se kvalifikujemo.

  • !!!

    8. decembar 2020 | 19:46

    E ovo je super, krajem marte cemo saznati da li mozemo na SP ili ne!!!

  • Krle

    8. decembar 2020 | 19:58

    Muka me hvata vec sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA