≫ 

Korea i Imobile pogađali, Briž sa desetoricom izjednačio: Lacio remijem overio nokaut fazu LŠ!

Sergej i ekipa odlični po povratku u elitu, Srbin odigrao ceo meč u Rimu

  • 0
Italy Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Lacija odigrali su nerešeno 2:2 sa Klub Brižom u meču šestog kola grupe F Lige šampiona i obezbedili su plasman u nokaut fazu takmičenja.

Remi je odgovarao Rimljanima koji su oba svoja pogotka postigli u prvom poluvremenu, dok je Briž nadu vratio u 76. minutu pogotkom Vanakena.

Lacio je poveo u 12. minutu. Dug napad završio je Hoakin Korea koji je pokupio odbitak posle šuta Luisa Alberta i sproveo loptu u praznu mrežu.

Samo dva minuta kasnije bilo je 1:1. Briž je izjednačio posle akcije koju su započeli Hans Vanaken i Noa Lang i poravnali na sličan način kao što je i Lacio dao gol.

Langu je ostavljeno previše prostora za šut na distanci, Reina mu je odbranio, a odbitak je ovog puta stigao do noge Ruda Vormera.

Čiro Imobile je sa penala u 27. minutu vratio prednost Lacija, a kada je Ukrajinac Eduard Sobol dobio drugi žuti karton u 39. minutu, posle javne opomene u drugom, Briž je poluvreme završio sa golom više u mreži i igračem manje na terenu.

To nije smetalo njegovim igračima da sa desetoricom u 76. minutu postignu gol vredan boda, ali ne i pobede i prolaska dalje.

Vanaken je ostao nebranjen u petercu posle centaršuta Vormera, skočio je i pogodio glavom za 2:2, što je ostao konačan rezultat utakmice.

Lacio posle šest kola ima deset bodova i drugi je iza Borusije Dormund, dok je Briž ostao na osam i kao trećeplasirani ide u nokaut fazu Lige Evrope.

Poslednji je ostao Zenit iz Santk Peterburga, koji je u poslednjem kolu izgubio meč od Borusije 2:1.

Golove za Borusiju davali su Lukaš Pišček i Aksel Vitsel u 68. i 78. minutu, dok je Zenit poveo pre toga, preko Drijusija u 16. minutu.

Miioneri na kraju grupne faze imaju 13 bodova, dok je Zenit poslednji sa samo jednim osvojenim bodom.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Nema greške: Boaći sa pet metara za vođstvo Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA