≫ 

Haos na meču PSŽ-a i Istanbula: Turci prekinuli utakmicu zbog rasizma četvrtog sudije!

Meč između Pari Sen Žermena i Bašakšehira prekinut je zbog rasizma upućenog prema jednom od pomoćnika sa klupe istanbulskog tima

  • 48
Foto: Printscreen Twitter

Četvrti arbitar je Pjera Veba, 38-godišnjeg Kamerunca i nekadašnjeg igrača Osasune, Leganesa, Majorke i Fenera, nazvao "negro", zbog čega su se Turci pobunili.

Utakmica šestog kola Lige šampiona je prekinuta u 22. minutu kada su igrači Bašakšehira napustili teren, a sam incident se desio posle 12, 13 minuta od starta meča.

Demba Ba je pitao sudiju "da li si ti asistenta prozvao crncem", Nejmar i Kilijan Embape su u međuvremenu pružili podršku igračima protivničkog kluba.

Ba se najviše bunio zbog prozivke, a trener Istanbula Buruk Okan je rekao četvrtom sudiji da je rasista, a ovaj se branio da nije.

Operativac PSŽ-a Leonardo je rekao da će sačiniti zapisnik, posle čega se haos nastavio do prekida meča.

Video: Nema greške: Boaći sa pet metara za vođstvo Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Binge

    8. decembar 2020 | 21:56

    Pošasti neoliberalnog kapitalizma. Mučeni Rumun je crnca nazvao crncem i zavšio karijeru. U isto vreme Afrika se bori sa gladju, nedostatkom pijaće vode, bolestima, medjuplemenskim masakrima. Ali ovi milionerima to ne smeta. Smeta im se sto su drugog milionera nazvali po boji kože. Kakvo licemerje

  • Milan233

    8. decembar 2020 | 22:20

    Moze li mi neko objasniti sledece? Zasto je rasizam ako tamnoputi ljudi belca zovu belac a takodje niko ne sme tamnoputog coveka nazvati crnac. Zasto je toliko pogresno reci da je neko crn, beo, zut, zelen ako je to tako zaista

  • Bat

    8. decembar 2020 | 22:02

    Ako su sudije već ozvucene i na vezi, mora da postoji snimak tog trenutka ako mu se obratio na taj način. Ali ako ne postoji, treba izbaciti Turski klub iz Evro takmičenja u narednih 10 godina, a igrace i trenere tužiti za sve ovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA