≫ 

Svi gledaju u leđa Nemcima: Ovakva dominacija jedne zemlje u Ligi šampiona odavno nije viđena

Sva četiri predstavnika Bundelige trenutno lideri grupa u elitnom takmičenju, tek nekoliko meseci posle Bajernove evropske krune

  • 5
Liga šampiona, Bajern Minhen, Borusija Dortmund, Borusija Menhengladbah i Red Bul Lajpcig Foto: Tanjug/AP

Nemački fudbalski klubovi vladaju Evropom, i to nije samo Bajernova zasluga, koji standardno "melje", već ove sezone svi predstavnici Bundeslige dominiraju u elitnom takmičenju - svi su prvi u svojim grupama!

Osim aktuelnih prvaka Evrope Bavaraca, koji su "debelo" ispred Atletika, Lokomotive i Red Bul Salcburga u grupi A, sa iste pozicije, samo u drugim grupama, svoje rivale gledaju i Borusija Dortmund, Borusija Menhengladbah i sjajni Red Bul Lajpcig.

"Bikovi" su, da krenemo od njih, u utorak porazili slavni Mančester junajted, više ništa od njih nije iznenađenje, i tako obezbedili evropsko proleće sa 12 bodova.

Doduše, PSŽ će imati priliku da se poravna sa timom Julijana Nagelsmana ako porazi Istanbul kada se kontroverzni meč konačno nastavi danas, ali to ne menja previše utisak da je i ovaj nemački tim, i to u grupi sa dva jaka favorita, prvi došao do liderske pozicije.

Julijan Nagelsman, Fk Lajpcig Tvorac novog nemačkog super tima: Strateg Lajpciga Julijan Nagelsman Foto: AP/Tanjug

Malo iznenađenje, ali samo za nekoga ko je neupućen u moć Bundesa, predstavlja i plasman Borusije iz Menhengladbaha koja je u konkurenciji Reala, Intera i Šahtjora u startu bila otpisana kao kandidat za prolaz, ali je realnost demantovala te pognoze: kolo pre kraja grupne faze vodi u grupi.

Tim Marka Rosea upravo potiv Reala u sredu ima ispit sezone, gostuje Madriđanima, i čak i bod bi bio dovoljan za prolaz, čime bi "Koltovi" zaokružili perfektan nastup Nemaca u grupama.

Od Borusije Dortmund se očekivalo da vodi glavnu reč u grupi sa Lacijem, Brižom i Zenitom, plasman u nokaut fazu je lagano obezbeđen, kao i prvo mesto, i sve ispod toga bila bi katastrofa. Navijači Borusije su odavno naviknuti na visoke standarde ekipe, prolaz u nokaut rundu je nešto što se podrazumeva, a pravi ispit za "Žute" tek sledi kada krenu eliminacione borbe.

Konačno, svi nabrojani uspesi Nemaca posle grupne faze nadovezali su se na Bajernovu nestvarnu sezonu i dominantno osvajanje Lige šampiona letos, i potvrda su teze da je Bundes, uz englesku Premijer ligu, trenutno najjače fudbalsko takmičenje na svetu.

Dodajmo i ovo:

U prilog dominaciji Bundesa su i trenutne pozicije dva predstavnika u Ligi Evrope Bajera i Hofenhajma, i oni su lideri svojih grupa u drugom po jačini evropskom takmičenju, uz to da "Aspirindžije" dele to mesto sa Slavijom.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Real je došao u situaciju da mora da pobedi Menhengladbah večeras (21.00) ako želi u osminu finala Lige šampiona. U nekom od scenarija, možda bi mu i bod bio dovoljan, ali bi onda zavisio od drugih. Kvota na keca je 1,77, a dupla šansa X2 je 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real – Menhengladbah.

Inter večeras (21.00) u Milanu mora da savlada odlični Šahtjor, i da navija za Real protiv Menhengladbaha. Samo u tom scenariju može dalje. Kvota na keca na Meaci je 1,35, a na kombinazziju 1&3+ 1,63. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter – Šahtjor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ikiiii

    9. decembar 2020 | 10:03

    Nemacki klubovi razbijaju...odusevljen sam i veliki obozavalac Bundeslige!

  • 🔴⚪

    9. decembar 2020 | 09:25

    Зато што гледају себе, а не друге. Не, нису само милиони у питању.. Менхенгладбах је довођењем Розеа урадио огроман посао, нешто као интер са Контеом само без милионских трансфера. Борусија је довела Халанда, сачувала остатак екипе и то је оно што је чини јачом (мада неће моћи још дуго овако). Бајерн је стандардан, њихова трансфер политика је за велику, велику анализу од стране свих великих клубова. Једини који се издваја јесте Лајпциг, код којег милиони јесу утицали, али у одређеној мери. Имамо рецимо ПСЖ, који годинама има ванземаљске играче, али не постиже већи успех од домаће лиге.. Лајпциг је довео праве играче, али опет није бацио онолики новац колико данас клубови дају (а има га). Предвођени фантастичним тренером, врло младим, врло амбициозним.. знају шта играју, знају шта воле. Не дозвољавају да их милиони покваре (прегришћу језик и заборавити на Вернера и Хаверца 🙂). Е то вам је Немачка.

  • Zmaj

    9. decembar 2020 | 09:12

    Jeste sve u pravu osim da će menš da prodje, za očekivati je da real i inter dobiju večeras i oba da prodju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA