≫ 

Stankovića pitali da li bi želeo da Zvezda izvuče Mančester junajted: Može prvo nešto pristupačnije?

Trener crveno-belih ističe da će njegova ekipa u Liberec krenuti sa pristupom kao da joj bodovi znače za prolaz dalje

  • 2

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković održao je konferenciju za medije pred meč protiv Slovana iz Liberaca u poslednjem kolu grupe L u Ligi Evrope. Crveno-beli su još u prethodnom kolu osigurali mesto u nokaut fazi, ali Stanković naglašava da je meč veoma bitan.

- Iz mnogo uglova je ta utakmica bitna. Da se nastavi jedan rast Crvene zvezde u globalnom smislu, kao tim, kao klub, a tu spadaju i brojke koje nam znače da budemo nosioci, zašto da ne. Mi u ovu utakmicu ulazuimo kao da su nam bodovi neophodni da prođemo grupu, to ćete videti i po formaciji i pristupu.

Stanković će za ovaj meč imati na raspolaganju sve igrače osim Aleksandra Kataija.

- Meni je mnogo drago, jer sam pre svega isticao da nam je zdravlje igrača na prvom mestu, nećemo nekoga vratiti na silu ili da ubrzamo njegov oporavak da ga imamo na terenu. Želim da kada dođu kod nas, da su 100 odsto spremni, da ne rizikujemo ništa. Tako je i bilo, vratili su se mnogi, trenutno je van stroja samo Aleksandar Katai, i on će se vrlo brzo vratiti. Nemam dilemu oko sastava, spremali smo se u utorak, još malo ćemo da poradimo na sitnicama i prekidima i spremni smo za put.

Ipak, Stanković ističe da Rodić i Ivanić nisu spremni za svih 90 minuta jakog tempa, jer rade tek nedelju dana posle pauze.

Fk Čukarički, Fk Crvena Zvezda Rodić i Ivanić nisu spremni za 90 minuta; Foto: Nikola Tomić

- Nisu sigurno spremni za 90 i nećemo tu rizikovati. Trenirali su poslednjih sedam dana sa ekipom, na zavidnom su nivou, ali nisu sigurno za jakih 90 minuta.

Upitan je Stanković kako je on kao igrač igrao mečeve u kojima nije bilo rezultatske važnosti.

- To zavisi od igrača do igrača i poštovanja prema klubu i dresu koji nosi. Igrao sam takve utakmice koje nisu bile potrebne klubu, ali mogu da dam primer, Dinamo Kijev - Lacio, 90.000 ljudi u Kijevu, njima treba za prolaz, nama ništa i u jednom šarenom timu smo dobili 1:0 utakmicu, Ševčenko i Rebrov su igrali u napadu, toga se sećam. Ozbiljan tim su imali, otišli smo tamo i pobedili. Bitna je glava, nema razlike kada obučeš taj dres, da li je finale LŠ ili prijateljska, za mene nema razlike. Zbog sebe, svojih saigrača, navijača, kluba. Ne pita se kolika je važnost utakmice kada staviš Zvezdin dres - rekao je Stanković.

Mančester junajted je kao treći završio grupnu fazu Lige šampiona i sada je potencijalni rival Zvezde, ali Stanković ne bi voleo da se sastane sa "Crvenim đavolima".

- Može kasnije Junajted, neka dođe prvo nešto pristupačnije. Da ne budem pogrešno shvaćen i kažem "Da, ok, može Junajted, ja se ne plašim Mančester junajteda i mi možemo da prođemo". Ja sam realista u životu, bila bi fantastična utakmica, veliko iskustvo za nas, ali ajde prvo nešto pristupačnije, pa ćemo kasnije sa Mančesterom.

Ističe da još nije razmišljao o potencijalnim rivalima.

- Nema, nismo još razmišljali, hoćemo da završimo, pa da vidimo koga ćemo izvući. Sigurno bih želeo što lakšeg protivnika, što pristupačnijeg, gde možemo da se takmičimo i što smo pokazali u grupi. Sigurno da tu ima ogromnih "bombi" koje su na vrhu evropskog klupskog fudbala, ako možemo da ih izbegnemo, zašto da ne - istakao je trener Zvezde.

Na kraju konferencije još jednom je naglasio da Zvezda ide u Liberec da donese bodove na Marakanu.

- Idemo tamo da igramo pravu utakmicu i da donesemo bodove na Marakanu. Fudbal je čudna utakmica, nikad se ne zna, ali pristup će biti pravi i od toga ne odustajem ni centimetar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA