≫ 

Srbija se plasirala na Svetsko prvenstvo!

Futsaleri remijem u Finskoj (5:5) prošli na smotru najboljih na planeti

  • 6

Futsal reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Litvaniji, nakon što je u revanšu baraža u Finskoj odigrala nerešeno sa selekcijom domaćina 5:5.

"Orlovi" su u prvom meču u Kragujevcu pre više od mesec dana slavili sa 1:0 i uspešno su odbranili stečenu prednost. Ovo će im biti tek drugo učešće na planetarnoj smotri futsalera u istoriji, a prethodni put su na Tajlandu zaustavljeni u osmini finala 2012. godine.

Junak revanša i plasmana na Mundijal posle devet godina bio je Jovan Lazarević, koji je postigao het-trik za Srbiju.

Prvi deo igre doneo je mnogo uzbuđenja, a posle nepuna dva minuta igre Srbija je došla u vođstvo posle akcije Strahinje Petrova i realizacije Marka Pršića. Domaćin nije dugo čekao na odgovor i Pikarainen je brzo vratio nadu svojoj selekciji.

Usledio je period dominacije Finske, a najveća opasnost dolazila je posle prekida. Za kratko vreme "Orlovi" su napravili veliki broj faulova, neki su dosuđeni prestrogo, ali to je bio kriterijum mađarskih sudija. I upravo posle jednog prekršaja Petrova, Autio je izveo udarac i savladao Momčilovića. Sada smo mi uzvratili, Lazarević je fenomenalni reagovao i doneo vredno izjednačenje.

Usledio je ipak novi prekid i novo vođstvo, uz dosta sreće, Finaca. Da nesreća ne ide sama, ponovo su arbitri dosudili prekršaj, sada već peti, i Autio je bio sam ispred Nemanje Momčilovića. Usledio je dug zalet i udarac, ali i fantastična reakcija našeg golmana. Finska je na odmor otišla sa prednošću, a interesantno je da su Simić i drugovi tri puta pogađali okvir gola.

U nastavku meča prvu priliku je imala Srbija, Strahinja Petrov je uputio udarac, ali lopta je završila preko prečke. Brzo su naši igrači imali i drugu priliku koju je teško bilo promašiti, Dragan Tomić je sada bio pred golom, Savolainen je odbranio, a na loptu je natrčao Petrov, međutim bio je neprecizan. I onda treća - sreća, sve je sam uradio Jovan Lazarević, dobrom fintom zaobišao golmana i plasirao loptu u mrežu za - 3:3. Zaslužili smo ovaj gol, jer smo u nastavku bili daleko bolji rival. Srbija je bila mnogo konkretnija, odlučnija nego u prvom poluvremenu.

Nastavili su "Orlovi" u istom stilu, a onda ponovo gol Jovana Lazarevića, potvrda da je ova finska noć bila njegova. Prevario je dvojicu čuvara, a onda u padu uspeo da uputi udarac, lopta je prošla Savolainenu ispod ruke i videli smo potpuni preokret. Sada je plasman, posle one pobede u Kragujevcu, bio viđen, moglo je da se počne sa odbrojavanjem. Istina, Autio je donao malu nadu domaćinu, ali Miloš Stojković je definitivno odagnao i najmanju sumnju - 4:5.

Domaćin je do kraja uspeo samo da izjednači. Srbija je na Prvenstvu sveta, zasluženo. Ogroman uspeh selektora Gorana Ivančića i njegovih izabranika.

Video: Tumbaković: Moja velika želja je da reprezentaciju približim narodu i obrnuto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    9. decembar 2020 | 19:30

    Svaka čast majstori!! Fudbaleri ugledajte se na ovu gospodu!

  • Stuttgart

    9. decembar 2020 | 20:04

    Čestitke Pratimo vas BRAVO I HVALA

  • 💪

    9. decembar 2020 | 19:56

    Прошла на светско и добила велику будућност, БРАВО ЛАЗАРЕВИЋУ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA