≫ 

Benzema sprečio istorijsku blamažu Reala, Borusija preživela, a Šahtjor čeka Zvezdu u Ligi Evrope!

Završena je grupna faza elitnog takmičenja

  • 10
FC FK Real Madrid and Borussia Monchengladbach Foto: Tanjug/AP

Ubedljivo najzanimljiviji rasplet za ljubitelje Lige šampiona, kao i za navijače Crvene zvezde viđen je ove srede u grupi B gde je Real savladao Borusiju iz Menhengladbaha sa 2:0, što je ishod koji je na kraju poslao Šahtjor u Ligu Evrope, među potencijalne rivale crveno-belih na proleće, zajedno sa Ajaksom, Brižom i Mančester junajtedom.

Na krilima Karima Benzeme, Madriđani su poleteli i rutinskim trijumfom izbegli istorijsku blamažu, da ne prođu grupnu fazu, prvi put otkako se elitno takmičenje igra u ovakvom formatu.

Dva sjajna centaršuta, Lukasa Vakseza u 9. i Rodriga u 32. minutu bili su dovoljni da Benzema po ko zna koji put iskaže svoj golgeterski njuh. Dva lagana skoka i udarca glavom pored nemoćnih Gintera i Elvedija za sigurno vođstvo na poluvremenu posle kojeg je sve bilo poznato.

Real je u nastavku rutinski sačuvao prednost, imao nekoliko prilika (tri stative) i totalno neutralisao svaku mogućnost da ga Borusija napadne i ugrozi mu prolaz u nokaut fazu.

Kao da su svi iščekivali vesti iz Milana gde su Inter i Šahtjor vodili žestoku borbu gotovo 100 minuta. A tamo je tim Antonija Kontea dominirao i stvarao šanse, svestan da mu samo pobeda garantuje proleće u Ligi šampiona, međutim, nije uspeo.

Promašivali su i Lautaro Martinez (dva puta) i De Fraj dobre šanse u prvom poluvremenu, i Šahtjor je solidno pretio iz kontri u nastavku, ali golova nije bilo, pa su Ukrajinci na kraju okončali takmičenje kao trećeplasirani, dok Neroazuri završavaju neslavno učešće kao najgori u grupi.

FC FK Inter Milan - Šahtjor Foto: Tanjug/AP

Što se tiče rapsleta u ostalim grupama, Atletiko je pobedom od 2:0 u Salcburgu overio prolaz u nokaut fazu kao drugoplasirani, dok prvak Austrije nastavlja takmičenje u Ligi Evrope (kao nepovlašćen na žrebu) jer je Lokomotiva Marka Nikolića lako pala u Minhenu protiv kombinovanog tima Bajerna - 2:0.

U odsustvu Levandovskog, Gnabrija, Pavara, Komana i ostalih zvezda blistali su Čupo Moting i Niklas Zule koji su golovima u drugom poluvremenu potvrdili trijumf šampiona Evrope. Inače, prolaskom Menhengladbaha u 1/8 finala sva četiri nemačka predstavnika igraće na proleće u LŠ, što je dokaz ozbiljnog porasta kvaliteta Bundeslige.

Mančester Siti i Porto slavili su i u utakmicama poslednjeg kola, a od dva loša u toj grupi, bolji je na kraju Olimpijakos koji zahvaljujući boljem međusobnom skoru s Olimpikom nastavlja takmičenje u Ligi Evrope.

Rezultati: 

Bajern - Lokomotiva 2:0 (0:0)

(Zule 63, Čupo Moting 80)

Inter - Šahtjor 0:0 (0:0)

Mančester Siti - Marselj 3:0 (0:0)

(Tores 48, Aguero 77, Sterling 90)

Olimpijakos - Porto 0:2 (0:1)

(Otavio 10. penal, Uribe 77)

Real - B. Menhengladbah 2:0 (2:0)

(Benzema 9, 32)

Salcburg - Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

(Ermoso  39, Karasko 86)

Ajaks - Atalanta 0:1 (0:0)

(Mjurijel 85)

Mitjiland - Liverpul 1:1 (0:1)

(Šolc 62. penal - Salah 1)

PSŽ - Bašakšehir 5:1 (3:0)

(Nejmar 21, 38, 50 Embape 42 pen, 62 - Topal 57)

Uživo:

86. minut - (SALCBURG) - GOOOL ZA ATLETIKO! Janik Ferira Karasko stavlja tačku na ovaj meč i definitivno šalje Salcburg u Ligu Evrope.

77. minut - (MANČESTER) - GOOOL ZA SITI! Serhio Aguero je golom obeležio povratak na teren posle povrede. "Građani" stižu do rutinskih 2:0.

77. minut (ATINA) - GOOOL ZA PORTO! Strelac je Uribe, i "Zmajevi" nose sva tri boda iz Pireja.

80. minut (MINHEN) - GOOOL ZA BAJERN! Sve je gotvo na ovom meču, Erik Maksim Čupo Moting stavlja tačku na ovu utakmicu i siguran trijumf šampiona Evrope.

63. minut (MINHEN) - GOOOL ZA BAJERN! Niklas Zule je sjajno skočio na centaršut iz kornera Daglasa Koste.

48. minut (MANČESTER) - GOOOL ZA SITI! Strelac je Feran Tores, posle akcije koju su kreirali Bernardo Silva i Rijad Marez.

- KRENULA SU DRUGA POLUVREMENA!

- ZAVRŠENA SU PRVA POLUVREMENA!

39. minut (SALCBURG) - GOOOL ZA ATLETIKO! Španci vode sa 1:0, a strelac je levi bek Ermoso na centaršut Fereire Karaska.

32. minut (MADRID) - GOOOL ZA REAL! A ko će drugi nego Karim Benzema. Sjajan centaršut Rodriga i to je taj ubitačni golgeterski instinkt, samo se poklonio za 2:0.

25. minut (MADRID) - Velika šansa i promašaj Alesana Plee. Sjajno ga je Nojhaus progirao, Francuz izašao sam pred Kurtou, ali užasno šutirao pored gola. Velika šansa za Menhengladbah da se vrati u meč...

20. minut - Mršav start ovih večernjih mečeva, samo dva gola za sada... Dok traje zastoj kada su golovi u pitanju da kažemo i da je Slobodan Rajković starter za Lokomotivu u Minhenu protiv Bajerna, da je Kolarov rezerva na klupi Intera protiv Šahtjora, kao i Ivan Šaponjić na klupi Atletika u Salcburgu. Nemanja Radonjić (Marselj) i Luka Jović (Real) nisu u sastavima zbog povreda.

9. minut (MADRID) - GOOOL ZA REAL! Strelac je Karim Benzema posle sjajnog centaršuta Lukasa Vaskeza. Podsećamo, Realu samo pobeda na ovom meču garantuje plasman u nokaut fazu.

10. minut (ATINA) - GOOOL ZA PORTO! Gosti vode sa 1:0 pogotkom Otavija sa bele tačke. Marko Grujić se nalazi u startnoj postavi "Zmajeva", dok je Lazar Ranđelović na klupi za rezerve Olimpijakosa.

- POČELE SU UTAKMICE!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Маркезз

    9. decembar 2020 | 22:58

    Интер ме разочарао само тако ни у Лигу Европе нису отишли

  • Toni

    9. decembar 2020 | 21:03

    Sve se namešta , kompjuter izbacuje za koju je opciju bilo najmanje uplata uglavnom to se i odigra mnogo je veća lova nego kad se osvoji liga sampiona

  • vaske

    9. decembar 2020 | 21:14

    Jovića ni na klupi. 😤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA