≫ 

U utorak sudio LŠ, u sredu optužen za nameštanje: I to za meč na kom se Kanga proslavio

Skandal u Češkoj, za sve je "krivo" finale Kupa iz prošle sezone

  • 0
Pavel Kralovec Viktor Claesson Foto: Andrey Shramko / Sputnik / Profimedia

Češki sudija Pavel Kralovec, koji inače sudi i utakmice Lige šampiona, osumnjičen je za nameštanje utakmica javljaju tamošnji mediji!

Kralovec je u utorak veče sudio duel Čelsi - Krasnodar (1:1) u LŠ, a već u sredu se pojavio na naslovnoj strani dnevnika "Dnes" koji i donosi celu priču oko skandala.

Naime, Kralovec je imao jedan telefonski razgovor sa bivšim potpredsednikom FS Češke Romanom Berbrom koji je takođe osumnjičen za nameštanje. Oni su. navodno, nekoliko puta komunicirali pred meč finala Kupa između Libereca i Sparte koji je i upitan u celoj priči.

- Treba mi jedna politička stvar, razumećete. Josef Krula je svratio kod mene u ponedjeljak - rekao je Berbr Kralovecu u razgovoru koji je policija prisluškivala.

Krula je inače sportski menadžer Sparte i bivši sudija, a sam Kralovec je Bebru rekao kako je razumeo zahtev. Sparta je pobedila Liberec rezultatom 2:1, a Kralovec je imao nekoliko grešaka u korist kluba iz Praga.

Inače, na tom meču blistao je tadašnji vezista Sparte, sada Zvezde, Gelor Kanga koji je dao gol i imao asistenciju za preokret i trofej. A zanimljivo je da je gol za pobedu postigao iz penala koji je Kralovec svirao u 73. minutu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA