≫ 

"Kap alkohola ne popije ni kad se slavi, trening sa njim je kao rat": Berbatov o fanatizmu Ronalda

Berbatovu je jedna zajednička sezona sa portugalskom zvezdom bila dovoljna da shvati kakav je spartanac as Juventusa

  • 6
Kristijano Ronaldo Foto: Insidefoto / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Mnogo puta smo dosad čuli koliko je Krsitijano Ronaldo posvećen sebi, svom telu, formi, treninzima, po tome je neprikosnoven u svetu fudbala, zato i toliko traje.

Još jedno svedočanstvo o fanatizmu Portugalca stiže od njegovovog bivšeg klupskog druga iz Mančester junajteda, Bugarina Dimitra Berbatova. Popularni Berba je jednu sezonu delio svlačionicu sa Ronaldom, 2008/2009, i to mu je bilo dovoljno da shvati kakavog Spartanca ima za saigrača.

- Imao sam sreću da budemo zajedno u timu jednu sezonu. Trening sa njim je kao rat, jer on je samo mislio o tome kako da pobeđuje i osvaja sve, čak i najbanalnije igrie na treninzima. Ali to nije loše, naprotiv. Kristijano je dobar dečko koji je samo podizao takmičarsku atmosferu u ekipi - izjavio je Berba, koji je svoje najplodnije golgeterske dane imao u Leverkuzenu, Totenhemu i Junajtedu, u kom je igrao od 2008. do 2012.

Kaže, za Ronalda, da je plenio pojavom i ponašanjem. Da je bio profesionalac od glave do pete.

- Bio je zabavan i harizmatičan. Na božićnim proslavama koje smo organizovali se super provodio, ali je bio veoma profesionalan i tada. Nikad ga nisam video da pije čak i tada, kad smo svi bili malo opušteniji. Bio je ekstreman u svojoj disciplini. Dođete na trening, on je već tamo, u teretani radi. Posle treninga bi ostajao da radi sam, šutirao je na gol. Ni posle toga nije završavao, već je išao da pliva, pa opet u teretanu. Bio je rešen da bude najbolji - kaže Berbatov.

Na kraju, dodaje...

- Kad se Kristijano povuče jednog dana, druge zvezde će doći, ali sve dok on i Mesi ne završe karijere, mi nećemo shvatiti veličinu njih dvojice koje sad gledamo svaki dan - zaključuje Berba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ciganin 1976

    10. decembar 2020 | 17:01

    A Leo je sve to odradio samo na SUVI TALENAT ! I u tome je ogromna razlika izmedju njih dvojice..kao izmedju LeBrona i Jordana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA