U ovoj rečenici je sva tragedija Tobdžija: Van Persi otkrio čime ga je Arsenal definitivno oterao

Holandski fudbaler Robin Van Persi prisetio se svog odlaska iz Arsenala u Mančester junajted, što je svojevremeno izazvalo veliku buru na Ostrvu

  • 0
Robin Van Persi Robin Van Persi, Foto: Printscreen Youtube

Van Persi je najbolje igračke godine proveo u Arsenalu, koji mu osim FA Kupa i Komjuniti šilda uz izgubljeno finale Lige šampiona 2006, nije u vitrine doneo baš ništa.

Holanđanin je među Tobdžije došao u periodu koji je najviše obećavao jer je Arsenal tek izlazio iz sezona "Nepobedivih" i u trenutku kada je Arsen Venger još uvek imao mnogo osećaja za mlade igrače. Međutim, taj njegov osećaj se posle 2004. nije poklapao za rezultatima u Engleskoj...

- U Arsenalu nisam osećao da smo na nivou da se takmičimo za titulu. Jednog dana, čelnik Arsenala mi je došao i pokazao mi koliko je klub zdrav pokazujući mi njihove pozitivne brojke - počeo je Van Persi priču za holandskog spikera Kaja Gorgelsa.

U to vreme, kada je Holanđanin bio u timu iz Severnog Londona, čelni čovek Arsenala bio je Piter Hil-Vud. Njega je 2013. zamenio Čips Kesvik.

- Rekao sam mu "boli me k**** za ove brojeve, hoću da podignem trofej Premijer lige - rekao je Van Persi i otkrio da je po odlasku iz Arsenala mogao i u Juventus.

Taj transfer je propao, istupio je Mančester junajted i holandski špic je otišao u Junajted 2012. godine, posle osam sezona provedenih na Hajberiju i Emirejtsu.

- Mislili smo da je najbolje da odem u klub van Engleske, dogovor sa Juventusom je bio zaključen. Ali je prvi čovek Arsenala bio tvrdoglav prema njima. Rekao sam mu da su druge dve opcije Mančester junajted i Mančester Siti, na njegov lični rizik. Moj odlazak iz Arsenala u Junajted je i dalje osetljiva tema u Engleskoj. Ali hteo sam pobedim, samo sam hteo da pobeđujem i rizikovao sam zbog toga - rekao je Van Persi.

On je to i učinio na Old Trafordu jer je bio deo generacije koja je poslednja osvojila titulu prvaka Engleske za Junajted do dolaska Ser Aleksa Fergusona.

Video: Nema greške: Boaći sa pet metara za vođstvo Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA