Hrabro smo najavljivali proleće i pre početka grupe i evo ga: Deki "dignutog garda" u nokaut fazu LE

Deki kaže da će uživati u rezultatu

  • 6
Dejan Stanković Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da "skida kapu" svojim igračima za uspeh koji su postigli ove sezone u Ligi Evrope.

Zvezda je posle remija sa Slovanom iz Libereca u Češkoj, u šestom kolu grupe L Lige Evrope, remijem bez golova došla do 11. boda i ostala na drugom mestu iza Hofenhajma.

- Prolaz dalje je zasluga svih momaka koji u paklenom ritmu kakav imamo, uspevaju da izvuku i više od maksimuma. Često govorim da čovek na terenu donese više nego igrač, a oni iz meča u meč pokazuju da su veliki ljudi. Situacija sa zdravstvenim biltenom nije bila sjajna, pratilo nas je mnogo pehova što se tiče povrede, umora i virusa, ali su momci iz svega izašli snažniji i zaslužili da osvoje 11 bodova - rekao je Stanković, a prenosi klupski sajt.

Strateg crveno-belih ne zna da li je očekivao baš ovakav rezultat, ali podseća da su on i ekipa najavljivali evropsko proleće.

- Da me je neko pitao pre početka takmičenja da li bih prihvatio takav saldo, ne znam šta bih odgovorio, ali znam da smo i pre početka grupne faze hrabro najavljivali "evropsko proleće", a ono je sada tu. To je uspeh svih ljudi u klubu i naših navijača, time smo podigli lestvicu još više. Pokazali smo se pošteno i odgovorno i tako smo i ulazili u svaki meč. Još jednom, "skidam kapu" igračima - dodao je Stanković.

Govoreći o meču u Češkoj u kom je Ben pogodio stativu, Veljko Nikolić je šutirao pored gola, a Zvezda je generalno igrala bolje protiv tvrdog rivala.

- Moglo je i bolje. Prvo poluvreme nismo bili na našem nivou, ali čim smo ušli u nastavak meča sa više strpljenja, bili smo pravi. Protivnik se takođe pitao, a oni su izašli čvrsto, pa je utakmica bila "do koske", kao da smo se borili za prolaz. Čestitam im na fer pristupu. Drago mi je što treću utakmicu u nizu nismo primili gol u Evropi - kaže Stanković.

Njegov tim je prethodno odigrao nerešeno i sa Hofenhajmom, pobedio je Gent u dva navrata i poražen je poslednji put u prvom meču u grupi, još u septembru, od Hofenhajma, što će se ispostaviti i jedini poraz.

- Uživam u današnjem rezultatu. Imamo još tri utakmice do kraja polusezone, čekaju nas dueli sa Bačkom i Metalcem u Superligi, kao i sa Radom u Kupu, posle toga pauza. To je paklen ritam, ali igrači imaju sjajan karakter i verujem da će izgurati na pravi način sve ono što ih čeka.

- U ponedeljak dobijamo protivnika, pa ćemo razgovarati. Nećemo se predavati bez obzira na to ko nam je sledeći rival. Realista sam, ali uvek idem sa podignutim gardom. Poštujemo svakog, međutim, nemamo razloga da se plašimo - istakao je Stanković.

Video: Milijaš: Prošli smo tešku grupu, a na proleće ko god bude, biće borbe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тренер џо

    11. decembar 2020 | 05:03

    Реално можемо све да их прођемо,имамо игру,тим,квалитет...па зашто не би дошли можда ето и до полуфинала или самог финала?Они сви неприжељкују Звезду,ја вам кажем

  • Nenad

    11. decembar 2020 | 07:35

    U zvezdi nema ko da daje golova a ako nema golova nema ni uspeha tako da na proleće zvezda nema šta da traži.

  • Misirac

    11. decembar 2020 | 03:57

    Momci, idete na Romu. Srećno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA