≫ 

Kontroverzni "Snajper" novi član UO Vojvodine: Preživeo atentat, klub koji vodi nameštao utakmice

Dobro poznato lice u novom sazivu rukovodećeg tela novosadskog kluba

  • 29
Fk Vojvodina, Snajper

Foto: Privatna arhiva, Nikola Tomić

Fudbalski klub Vojvodina je u jeku turbulencija u klubu održala Skupštinu na kojoj je usvojena ostavka dosadašnjeg predsednika Upravnog odbora Vojislava Gajića, kao i ostavka predsednika Skupštine Dragoljuba Samardžića, koji je ujedno izglasan za novog predsednika UO.

Skupština FK Vojvodina je za novog predsednika Skupštine izabrala Milana N. Đukića, a osim Samardžića, u novi saziv Upravnog odbora izabrani su još Ljubomir Apro, Nikola Vasiljević, Milan S. Đukić, Živan Kolarski, Petar Đurđev i Slobodan Milutinović.

Ovaj poslednje navedeni član uprave je dobro poznato lice i novosadskoj policiji, ali i javnosti, pošto je reč o prvom čoveku FK Kabel, koji je, između ostalog, pukom srećom u februaru ove godine izbegao smrt u eksploziji bombe u svom automobilu, a pre toga je još dva puta bio na meti napadača.

Iza sebe ima burnu prošlost.

- Milutinović je oko 19 sati seo u automobil i kada ga je pokrenuo u rikverc odjeknula je snažna detonacija. Imao je veliku sreću i prošao samo sa frakturom skočnog zloba, pošto je istragom utvrđeno da je pod njegov auto bila postavljena velika eksplozivna naprava - potvrđeno je tada.

Slobodan Milutinović Snajper (27), vođa navijača FK Vojvodina.

Foto: Privatna arhiva

U izveštaju o tom događaju se navodi da je detonacija bila toliko jaka da je na mestu gde je auto dignut u vazduh ostao krater u asfaltu, a popucala su i stakla na okolnim kolima i objektima.

- Očigledno je da je eksploziv bio loše postavljen, pa je praktično, kada je aktiviran daljinskim upravljačem, spao s kola i eksplodirao na zemlji, što je i sprečilo Snajperovu smrt - izjavio je izvor Kurira, koji je dodao da je je "Snajper", kako je nadimak Milutinoviću, posle napada dao izjavu policiji, ali da je navodno rekao da ne zna ko bi želeo da mu naudi.

- Ovo je treći Milutinovićev auto koji je namerno uništen. Najpre mu je u novembru 2013. zapaljen džip "mercedes". Pet godina kasnije, krajem oktobra 2018, na parkingu u namerno izazvanom požaru izgoreo je "volvo", koji je on uzeo na lizing - podseća izvor.

Milutinović je u žižu javnosti, ovaj put sportske, dospeo i u maju ove godine pošto je FSS drastično kaznio klub koji vodi Kabel zbog nameštanja utakmice, oduzimanjem deset bodova i novčano, sa tri miliona dinara. Zbog tog greha, klub sa Štranda nije uzet u razmatranje za popunu Superlige iako je zauzimao vodeće pozicije u Prvoj ligi.

- Iznenađeni smo ovakvom odlukom, s obzirom na to da smo za greh koji nam se pripisuje već jednom kažnjeni oduzimanjem bodova i novčanom kaznom koju smo na vreme izmirili. Ova nova mera došla je u trenutku kada smo na pragu Superlige, kada imamo samo bod manje u odnosu na konkurente i u poslednja četiri kola daleko najbolji raspored - rekao je tada direktor Kabela Slobodan Milutinović u razgovoru za novosadski Dnevnik.

Video: Mrkaić glavom posle kornera doneo prednost Vojvodini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sarkazam?!?!?

    11. decembar 2020 | 09:03

    Pa ovi vise nemaju ni stida ni straha i javno se i pise i zna ko je sta radio i nista sasvim normalan petak u Srbiji. Ljudi odlaze iz ove zemlje ne samo zbog para vec i zbog ovakvih stvari, divlji zapad, kaubojstina.

  • Bgd

    11. decembar 2020 | 08:43

    Slika i prilika "fudbalskog radnika" u Srbiji.

  • Boki

    11. decembar 2020 | 08:19

    Posle ove informacije svaki komentar citalaca je suvisan a svaki potez drzave i njenih sluzbi beznednosti zeljno ocekivan. Ako ima drzave...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA