≫ 

Mesi, idi u Napoli zbog Maradone, to bi bilo filmski: Boateng predložio Leu kako da završi karijeru

Ofanzivni fudbaler Monce Kevin Princ Boateng kaže da bi Lionel Mesi trebalo da pređe u Napoli kako bi na pravi način odao poštu Dijegu Armandu Maradoni

  • 3
Maradona, Mesi Foto: Tanjug/AP

El Pibe je igrao u Napulju od 1984. do 1991. godine i za to vreme je sa Napolijem osvojio gotovo sve na klupskom nivou osim titule prvaka Evrope.

Zato je u Maradoninu čast stadion "San Paolo" preimenovan u stadion "Dijego Armando Maradona", a Boateng veruje da je sada pravi trenutak da Mesi uradi nešto napuljski klub.

- Stalno slušam poređenja između Mesija i Maradone i stoga imam predlog za Lea. Trebalo bi da ode u Napoli posle svog sadašnjeg ugovora sa Barselonom, kada mu on istekne. Bilo bi dobro kad bi sam pozvao (Aurelija) De Laurentisa i rekao "dolazim" - rekao je Boateng, a prenose italijanski mediji.

On je sa Mesijem proveo šest meseci u Barsi, u periodu kad je Leo delovao "zacementiran" u tom klubu. Međutim, stvari su se promenile drastično od januara 2019. do sada.

Mesiju je ostalo još sedam meseci ugovora sa katalonskim klubom, a otišao bi i letos da ga nije sprečavala basnoslovna otkupna klauzula od više stotina miliona evra.

- Čak iako su penzionisali broj 10: "Ja bih hteo da ispoštujem Maradoninu desetku i odigram godinu ili dve u Napoliju". Bez razmišljanja o novcu, samo iz srca. Možda onda uspe da osvoji titulu što bi bilo prava filmska priča. Da sam on, razmislio bih o tome. Do sada je Leo osvojio sve na klupskom nivou i takav završetak bi bio legendaran - istakao je Boateng.

Da podsetimo, Maradona je 25. novembra preminuo u šezdesetoj godini usled srčanih komplikacija i njegova smrt je ozbiljno potresla svet profesionalnog fudbala.

Partizan je konačno došao do serije pobeda, a danas (17.00) gostuje Voždovcu, koji ga je prethodnih sezona često mučio, pa je ovo pravi ispit za ekipu Aleksandra Stanojevića. Kvota na dvojku je 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Voždovac – Partizan.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    12. decembar 2020 | 09:54

    Neka prvo osvoji svetsko prvenstvo.

  • Vitez Koja

    12. decembar 2020 | 15:32

    Znam da će mnogi negodovati, ali meni je Mesi po skoro svemu bolji od Maradone.Kaže da je Maradona za 6 godina u Napolju uzeo dve titule i to je ok.Pročitajte malo oko toga kako se stvarao tim, koliko je Maradona dao golova.Zaslužan je Maradona između ostalih za titulu svetskog prvaka.Igrao je stvarno prgavo i čarobno.To sa Englezima je bilo više od igre i njemu je uspelo da ih ponizi.Igrao je Maradona na nivou jedno 5-6 godina.E sada Mesi je uz Ronalda realno najbolji igrač sveta već više od 10 godina.Uzeo je 4 titule šampiona Evrope i bio realno najzaslužniji za to.Najbolji je strelac španske lige već 10 godina, uzeo titula u Španiji koliko hoćeš.Sa reprezentacijom nije uzeo SP, ali ima zlato sa olimpijade i titulu SP do 20 godina.Ima vremena, može biti i da uzmu SP-uvek su kandidati.Malo me nervira što se ljudi više dive onima koji prave sr..nja, alkosima i narkomanija, a ne uzornim sportistima kakvi su Mesi i C.Ronaldo, koji u kontinuitetu igraju 10-15 godina najbolje na svetu.

  • PIXY

    12. decembar 2020 | 10:00

    Jeste da se tata ne pita

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA