≫ 

Partizan "visio" pa se uzdigao: Asano i Lazar sačuvali crno-bele na Voždovcu!

Tim iz Humske savladao "Zmajeve" posle lošeg prvog poluvremena - 0:2 (0:0)

Lazar Marković, Voždovac - Partizan Foto: Arena Sport

Partizan je nastavio pobednički niz i posle tekućeg kola Superlige Srbije i to tako što je na teškom gostovanju savladao Voždovac sa 2:0. Šesti prvenstveni trijumf "crno-belima" (sedmi  vezani u svim takmičenjima) su doneli Takuma Asano i Lazar Marković, koji se na pravi način vratio na teren posle povrede.

Konkretniji je bio Voždovac u prvih 45 minuta duela sa Partizanom, zapravo veštiji da iskoristi slabosti crno-belih, koje su ispoljene i na minuloj utakmici sa Čukaričkim, a na kojima će struka očito morati da poradi u periodu koji sledi.

Istini za volju, taj prvi deo meča na “krovu” nije protekao u fudbalu u kome se uživa, već u borbi dva mahom ravnopravna tima između kaznenih prostora, sa puno trčanja, duela, grešaka u pasu, odsustvu prave ideje kako nadmudriti rivala, pogotovo u gostujućem timu.

Činjenica je da je Stanojević ponovo morao da “presloži” odbranu, da se na desnom beku, umesto bolesnog Aleksandra Miljkovića, našao po vokaciji štoper Maki Banjak, da je to u određenoj meri uticalo na unos lopte u igru, ali i generalno na pozicioniranje i tandemski učinak Kamerunca i Takume Asana.

Međutim, jasno se i u protekloj, a i u meču sa Voždovcem, pre svega, ispoljio problem sa organizacijom igre, da je Partizan imao problem sa pasom iz prve dve trećina, odnosno, imao je problem da probije vrlo dobar blok domaćina, čiji su se igrači odlično kretali i pokrivali gotovo svaku liniju pasa.

U takvim okolnostima Stanojevićev tim je grcao u ishitrenim rešenjima, greškama, ali i velikoj potrošnji lopti, pogotovo na levom boku, što je Voždovcu omogućavalo brzu tranziciju u napad i mogućnost da pronađu slabu tačku. A, bilo ih je i te kako, no, ni “zmajevi” nisu blistali na polovini crno-belih, iako su imali loptu više u svom posedu i prostor da u nekoliko situacija pronađu bolja rešenja.

Međutim, kada se sve sumira, posle prvih 45 minuta Voždovac je imao više razloga da žali, jer je propustio dve odlične prilike. Prvu u 11. minutu, kada je posle loše intervencije Svetozara Markovića, na centaršut sa desne strane (promašio loptu), Miloš Pantović sa sedam, osam metara promašio nebranjenu mrežu. I drugu u smiraju prvog dela, pošto Luka Cvetičanin umakao na desnom boku, no, sjajno je intervenisao mladi Aleksandar Popović.

Što se Partizana tiče, prvi i jedini pravi pokušaj u prvom delu tim Aleksandara Stanojevića je imao u 45. minutu, posle akcije Asana i Holendera, koju je napadač gostiju okončao udarcem u spoljni deo mreže golmana Prekovića. To možda najbolje oslikava i kvalitet fudbala, ali i izdanje favorita u Zaplanjskoj.

Jedini način da Partizan “smiri” Voždovac i dešavanja na terenu prevagne u svoju korist bilo je postizanje brzog gola u nastavku, koji bi rasteretio goste i doneo im nešto mirniju igru. Upravo se to i dogodilo posle samo pet minuta na terenu, koliko je crno-belima trebalo za jedan pravi napad i akciju vrednu gola.

Igrao se 50. minut, na polovini Voždovca Sejduba Suma je ostavio loptu za Aleksandra Šćekića, koji je pratio kretanje Takume Asana, a potom iz prve uputio pas u prostor, koji je Japanac sjajno prihvatio, a onda pogodio dalji ugao Prekovića - 0:1.

Od tog trenutka utakmica je otišla u smeru koji je odgovarao Partizanu. Stanojević je pomerio linije svog tima duboko u polje Voždovca, gde je vršen presing sa šestoricom fudbalera, a domaćin prinmoravan da odigrava pasove unazad i do besvesti kombinuje sa golmanom, jer drugih rešenja naprosto nije bilo.

Čak i kada su “zmajevi” uspevali da probiju tu prvu liniju odbrane, već posle drugog ili trećeg pasa su “udarali” u zid na sredini terena, pa bi ubrzo ponovo dolazili u situaciju da bezidejno traže rešenje pred vsojim golom.

Lako je Partizan kontrolisao dešavanja na terenu, lako izlazio na kraj sa pokušajem domaćina da makar iz kontre dođu u poziciju da ih ugroze, da bi potom i Stanojević izvršio nekoliko izmena koje su ubrzo donele rezultat. Umesto Sume na teren je poslao Natha, a nedugo posle i Lazara Markovića i upravo su pomenuta dva igrača donela crno-belima novi gol.

Sve se dogodilo u 78. minutu, kada se Natho izvukao polulevo, povukao za sobom dva igrača, a potom upustio odličan pas ka središnjem delu kaznenog prostora, gde je Lazar Marković u prijemu izbacio čuvara, a potom, kao na malom fudbalu, špicem kopačke pogodio dalji ugao - 0:2.

Do kraja utakmice tim iz Humske je bez problema kontrolisao Voždovac, koji više nije imao ni snage ni moći da se vrati u meč.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    12. decembar 2020 | 17:32

    Ovaj jojić je čudo. Iz utakmice u utakmicu sve gori i gori a i dalje standardan

  • Pinokio

    12. decembar 2020 | 19:01

    Tri suta glodara prema golu dva gola,, to se moze protiv Vozdovca kad se u drugom poluvremenu naredi SKLANJALICA,, ali zato kad dodje Samrok i ostali u Evropi zna se,,, cao,,

  • Ramaro

    12. decembar 2020 | 17:53

    Pravicemo Sava od blata. Nista od one leprsave i napadacke igre. Ovo je prava tuga za gledanje. Sta oni rade i razradjuju na treninzima. Nista mi nije jasno. I ovi sto su igrali nesto sada zaboravili sta je fudbal. Bruka jedna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA