≫ 

Anćelotijeva doktorska taktika zaustavila strašni Čelsi: Gudison video pad skupe Lampardove vojske!

Zaslužena pobeda "desetkovanog" Evertona - 1:0

  • 0

Posle stvarno duge serije utakmica bez poraza (od 2. kola i neuspeha protiv Liverpula) i Čelsi je pao u prvenstvu Engleske. "Skrpljeni" Everton je na Gudisonu savladao "Plavce" sa 1:0 golom Gilfija Sigurdsona.

Najbolji tim u Premijer ligi po nekoliko parametara večeras je naišao na taktičku majstoriju Karla Ančelotija, koji je ostavio Frenka Lamparda bez gotovo svih ubojitih oružja.

Nije jedan od najskupljih timova u ligi ličio na sebe, a domaćin ga je prevario u 22. minutu.

Francuski golman Mendi zaleteo se na Dominika Kalvert-Luina i oborio ga u šesnaestercu, a sudija Mos odmah pokazao na belu tačku. Gilfi Sigurdson je bio siguran egzekutor i vesnik velike pobede "Karamela".

Jedva je Anćeloti skrpio ekipu za ovaj meč, pored Hamesa Rodrigeza zbog povreda su izostali Luka Dinj i Šemus Kolmen, ali je zato mladi defanzivac Godfri večeras iskočio u prvi plan i odigrao strašan meč.

Zatvorio je levu stranu po kojoj Čelsi opasno napada, pa je po mnogima zaslužio i epitet igrača utakmice.

Uspeo je Anćeloti zapravo da zaustavi sve one najskuplje u redovima Čelsija. Haverc je opet bio užasan, Verner nevidljiv, Žiru odsečen, pa i one retke šanse koje su stvorili gosti, trapavi golman Evertona Pikford je uspeo da zaustavi. Nekako.

Bio je Čelsi dominantniji i ofanzivniji, Mejson Maunt pogodio prečku u drugom poluvremenu, ali nije mogao do boda.

Everton je konačno slavio pred svojom publikom, oko 2.000 srećnika koji su posle nekoliko meseci gledali svoj tim uživo kako igra i pobeđuje velikog rivala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA