≫ 

Real je gazda Madrida, dobio je i drugu najvažniju utakmicu, "pao" je i Atletiko!

"Los blankosi" pobedili u gradskom derbiju 2:0

  • 0
real madrid

Foto: Tanjug/Ap

Real je gazda Madrida, a mogao bi lako biti i Primere kako je krenuo da pristiže na sam vrh tabele, gde je i dalje Atletiko uprkos porazu, prvim ove sezone, u velikom gradskom derbiju na "Di Stefanu", rezultatom 2:0 (1:0).

Strelci golova za tim Zinedina Zidana protiv Simeoneove čete bili su Kasemiro u prvom poluvremenu, još u 15. minutu, i Karvahal čiji je gol zapravo pripisan Janu Oblaku od čijih se leđa lopta odbila u mrežu posle razornog hica igrača domaćeg tima.

Tako je Real u velikom stilu završio tekuću nedelju koju je počeo sa pitanjem da li će se uopšte plasirati u nokaut fazu Lige šampiona i održati korak sa Atletikom - uspeo je u oba cilja.

Zidanov tim je na istom mestu u samo nekoliko dana pružio dve vrhunske partije, savladao Borusiju Menhengladbah, sad i Atletiko, i sa mnogo samopuzdanja će nastaviti sezonu, a Zidan će mirno nastaviti da vodi tim iako su španski mediji već krenuli da pišu o otkazu za Francuza.

Pogledajte kako je Karvahal, uz malo sreće, pogodio i duplirao prednost Reala.

 

Gosti će i do narednog kola biti prvi, ali sada će im bukvalno "za vratom" disati i Sosijedad i Real u šampionskoj trci, istina ima Simeoneov tim i meč manje, pa tako i šansu da opet malo odmakne.

Atletiko, ipak, nije iskoristio najbolju priliku da napravi već sad ozbiljnu distancu od najvećeg konkurenta za tron, a to je svakako direktan duel sa Realom. O igri gostiju, posebno u prvih 45 minuta, najbolje svedoči podatak da je Simeone već na poluvremenu izvršio trostruku izmenu, izveo Hereru, Felipea i Karaska, a uveo Lodija, Lemara i Koreu - ni posle toga nije bilo pravog pomaka u igri.

Ušli su posle i Saul i Kondogbija, ali je opet Real bio taj koji je vladao situacijom, na ruku domaćima je išao i pomalo srećan pogodak Karvahala, posle kog je bilo jasno da gosti neće moći da se vrate u igru.

stefan savic

Foto: Tanjug/Ap

Primera, 13. kolo:

Valensija - Atletik Bilbao 2:2

(Soler 26p, Valjeho 83 - Viljalibre 55, Garsija 79p)

Hetafe - Sevilja 0:1

(Ečeita 81. ag)

Ueska - Alaves 1:0

(Ontiveros 66)

Real Madrid - Atletiko Madrid 2:0

(Kasemiro 15, Oblak 63ag)

Nedelja:

Real Sosijedad - Eibar 14:00

Real Betis - Viljareal 16:15

Elče - Granada 18:30

Barselona - Levante 21:00

Ponedeljak:

Selta Vigo - Kadiz 21:00

Petak:

Valjadolid - Osasuna 3:2

(Vajsman 7, 76, Oreljana 56p – Budimir 27, Tores 43)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA