≫ 

Sramota! Kuća Paola Rosija opljačkana tokom njegove sahrane, lopovi odneli skupoceni sat

Policija je odmah krenula u detaljnu istragu kako bi što pre našli počinioca

  • 5
Sahrana Paola Rosija Foto: AP/Tanjug

Strašne i sramotne vesti stižu nam iz Italije - kuća svetskog šampiona Paola Rosija opljačkana je u danu kada je nekadašnji reprezentativac pomenute zemlje sahranjivan u Vićenci!

Legenda italijanskog fudbala kremirana je u subotu nakon ceremonije na stadionu "Romeo Menti" i katedrali "Duomo", a agencija ANSA javlja da je njegovu suprugu zatekao šok kada se vratila u kuću u kojoj je živela sa Rosijem do njegove smrti.

Federika Kapeleti, inače Rosijeva supruga, zatekla je ispreturanu kuću i shvatila je da je opljačkana i da su lopovi, između ostalog, uzeli i njegov skupoceni sat. Zajedno sa timom forenzičara, policija je odmah izašla na mesto događaja i krenula je u detaljnu istragu kako bi što pre uhvatili počinioca.

Inače, njegova smrt izazvala je tužan osećaj širom Italije, ali i fudbalskog sveta. Veliki italijanski napadač, koji je bio lider u osvajanju Svetskog kupa 1982. godine od strane Italije.

U kovčegu Paola Rosija bio je dres italijanskog nacionalnog tima, ali i dres Juventusa, kao i oznake drugih bivših timova.

Njegovi bivši saigrači u italijanskom timu koji je pobedio u Svetskom kupu 1982., Marko Tardeli, Antonio Kabrini, Alesandro Altobeli, Đankarlo Antonini, Fulvio Kolovati i Bebe Bergomi, nosili su njegov kovčeg na izlasku iz crkve do kola koja su ga odvezla na stadion gde je potom bilo bdenje.

>>> Iza Napolija su dve pobede od po 4:0, a ispred Sampdorija, danas u 15.00, i to uz najveću kvotu na svetu na keca u Mozzartu od 1,52. Nigde veću nećete naći. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lacio – Sampdorija.

Video: Sahranjena legenda fudbala, Paolo Rosi: Bivši saigrači nosili kovčeg sa njegovim telom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kkk

    13. decembar 2020 | 08:42

    NEKA IH STIGNE BOZJA KAZNA I BES !!!!

  • Dar

    13. decembar 2020 | 10:17

    Albanci

  • Zoki

    13. decembar 2020 | 08:59

    Nista novo. Uvek je bilo lopova koji koriste razne prilike da ukradu makar to bile i sahrane. Secam se moje majke koja je pre oko 40 godina na Novom groblju u Beogradu cekala kamion sa sandukom njene majke. Padala je kisa I puno ljudi se guralo ispod strehe. U toj guzvi su joj iz tasne ukrali novac spreman za placanje sahrane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA