≫ 

Sve što bi trebalo da znate o meču Zvezda - Bačka: Očekivane postave, ko ne igra, gde je TV prenos

Podsetimo, utakmica je na programu od 17 časova na Marakani

  • 12
FK Crvena zvezda - FK Rad Foto: MN Press

Crvena zvezda u nedelju popodne igra svoj poslednji prvenstveni meč na Marakani u 2020. godini, a rival im je ekopa Bačke - fenjeraš Superlige!

Istovremeno i ekipa koju sa klupe predvodi Goran Milojević, rođeni brat nekadašnjheg trenera Zvezde Vladana i čovek koji je svojevremeno nosuo crveno-beli dres i "izdao" isti. Podsetimo, Milojević je dres Zvezde nosio od 1982. do 1988. godine, da bi potom direktno prešao u partizan i tamo ostao dve godine.

Kao i uvek, Telegraf vam donosi najzanimljivije detalje vezane za ovu utakmicu. Uz napomenu da je Zvezda prva sa 47 bodova (šest više od Partizana), dok je Bačka na 11 koliko ima i Mačva.

Gde se igra i ko prenosi meč?

- Meč je na programu u nedelju od 17 časova na stadionu Rajko Mitić, a TV prenos je na Arena Sport 1.

Ko sudi?

- Glavni arbitar meča biće Dragan Čolović iz Raške. Pomagaće mu Milan Minić i Milan Pašajlić, dok je četvrti sudija Danilo Grujić.

Forma timova:

Zvezda na šest uzastopnih mečeva nije primila gol i nedavno je sa 11 bodova prošla u nokaut fazu Lige Evrope.  Crveno-beli su poslednji meč izgubili još od Hofenhajma 22. oktobra, dok su tri dana kasnije zabeležili i poslednje gubljenje podova u SL (0:0 sa Javorom).

Što se tiče Bačke, oni su na posednjem mestu SL i na poslednjih deset mečeva, uključujući i Kup, imaju sedam poraza, dva remija i pobedu nad Metalcem u prethodnom kolu.

Međusobni dueli:

Zvezda je protiv Bačke do sada odigrala samo sedam duela u kojima je zabeležila šest pobeda i jedan remi uz ukupnu gol razliku 19:6. Prva utakmica odigrana je 28. oktobra 2015. godine i to u Bačkoj Palanci kada je crveno-beli tim golovima Aleksandra Kataija (dva puta) i Luisa Ibanejza slavio rezultatom 3:1.

Posledni susret viđen je 3. aprila 2019. godine kada je Zvezda istim rezultatom 3:1 ostvarili trijumf. Golove za tim Vladana Milojevića u sezoni 2018/19 postigli su Milan Pavkov, Vujadin Savić i Filip Stojković.

FK Crvena zvezda - FK Hofenhajm Foto: MN Press

Ko sigurno ne igra?

Gavrić, Katai i Vukanović sigurno neće igrati u redovima Zvezde, dok se i kod gostiju očekuje da ne igrajku u najjačem sastavu.

- Nekoliko igrača žali se na povrede, nisu teže prirode, pa se nadam da će svi biti u konkurenciji za sastav. Uostalom, uvek su najbolji oni koji su zdravi – zaključio je trener Bačke Goran Milojević.

Ko je favorit po kladionicama?

Zvezda je apsolutni favorit u ovom meču što govori i kvota 1.10 na pobedu crveno-belih. S druge strane, kvota na pobedu Bačke je 23. U nastavku pogledajte i sve kvote za ovu utakmicu:

>>> Slatka je ova jesen za Zvezdu – obezbeđeno je prvo mesto u prvenstvu, kao i evropsko proleće. A danas (17.00) na Marakanu stiže jedan od najslabijih timova Superlige OFK Bačka. Kvota na Sigurnu pobeda (trijumf domaćina bez primljenog gola) je 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda – OFK Bačka.

Reč aktera:

Dejan Stanković, trener Zvezde:

dejan stanković Foto: MN Press

- Videćemo ko će sutra igrati, igrači su veoma umorni i iscrpljeni. U četvrtak smo igrali utakmicu u Liberecu, dugo smo putovali i nismo još uvek konkretno razgovarali o startnoj postavi. Kontrolom utakmice i napadom se čuva gol. Kada nastane problem, onda se svi branimo. To je način na koji svi zajedno uspevamo da sačuvamo naš gol. Ne razmišljamo puno o tome da li ćemo primiti gol ili ne, već nam je bitno da ga postignemo, da igramo organizovano i da imamo kontrolu nad utakmicom. Kada se ispune svi ti uslovi, mnogo je teže da se primi gol – istakao je Stanković pred meč sa Bačkom.

Goran Milojević, trener Bačke:

- Želimo pre svega da se prikažemo u što boljem svetlu. Svakako da je za mnoge ekipe, pa i za nas čast da igramo na Zvezdinom stadionu. Pokušaćemo da pokažemo sve što umemo. Jako nam je bitno da nastavimo u ritmu sa poslednje dve utakmice. Zadatak nam je da uživamo u igri i dobrim izdanjem potvrdimo da ne zaslužujemo ovako nizak plasman. U fudbalu i sportu je tako, možemo da igramo dobro, ali ne moramo uvek da pobeđujemo. Zvezda ima 30 upotrebljivih igrača, 25 su podjednakog kvaliteta. Svaka utakmica ipak, nosi nadu, daćemo sve od sebe, ovakve utakmice su najlepše za igranje. Nemamo šta da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo - jasan je Milojević.

Očekivane startne postave:

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov. Eraković, Rodić, Petrović, Nikolić, Ivanić, Spridonović, Boaći, Falčineli.

Bačka: Milojević, Parađina, Škorić, Stanković, Jovanović, Pantić, Krčmarević, Gavrić, Zličić, Velemir, Ratković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooo

    13. decembar 2020 | 10:51

    Inicijativa za ukidanje rts, ne služi ničrmu a plaća ga skoro 8 miliona ljudi tuga

  • Hmm 🤔

    13. decembar 2020 | 11:46

    Sklanjalica ili penal i crveni

  • E

    13. decembar 2020 | 14:22

    Bice derbi HNL Dinamo Zvijezda modri i rumeni 😂😀😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA