Tumbaković preživljava poslednji dan kao selektor Srbije?

Sednica Izvršnog odbora FSS zakazana je za danas, a glavna tema je status Ljubiše Tumbakovića

  • 10
Ljubiša Tumbaković Foto: FSS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, danas bi prema svim očekivanjima i najavama trebalo da bude smenjen posle sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Posle neuspeha Orlova da se plasiraju na EURO u baražu protiv Škotske, jasno je bilo da Tumbaković teško može da se nada ostanku na klupi, pošto nije ispunio zacrtani cilj.

Iako je po dolasku na klupu Orlova potpisao ugovor na dve godine, postoji klauzula da on može da bude prekinut pre vremena u slučaju da reprezentacija ne ode na Evropsko prvenstvo.

Sednica je zakazana za 15 časova, a prema našim saznanjima, ukoliko ne dođe do nekog veleobrta, Tumbaković će biti smenjen, kako bi se napravio prostor za dolazak novog selektora.

Vladan Milojević je dugo bio glavni kandidat, ali pojavili su se određeni problemi u vidu ugovora koji on ima sa Al Ahlijem, koji nema nameru da ga pusti bez visokog obeštećenja, ali i narušenih odnosa koje Milojević ima sa aktuelnim sportskim direktorom Vladimirom Matijaševićem, za koga je postavio ultimatum da može da dođe jedino ukoliko on nije na čelu reprezentacije kao direktor.

Iznenada je kao kandidat uskočio Savo Milošević, koji je prema našim saznanjima kontaktiran pre izvesnog vremena preko posrednika.

Da li će Srbija već danas dobiti novog selektora, ili će samo biti sporazumno raskinut ugovor sa Tumbakovićem, što je verovatnija opcija, ostaje nam da sačekamo odluke i sastanak Izvršnog odbora FSS koji je zakazan za 15 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    14. decembar 2020 | 11:25

    Крстајић, Ћурчић, Тумбаковић...никад гори тренери, никад гора репрезентација, никад гора енергија...колико година мој вапај, да гробаре што даље од нашег фудбала...шаљите их на лавор, нека роваре у том кртичњаку...

  • Atina

    14. decembar 2020 | 11:28

    Treba nam stranac imun na koronu zvanu trange/frange21/25😎

  • Nekoizfrancuske

    14. decembar 2020 | 12:54

    Vidica za ptedsednika fudbalskog saveza. Drulovica u mesto pantelica i Piksija ili Paunovica za selektora. A cim Matic okaci kopacke o klin odmah ga zaposliti i dati mu znacajnu funkciju u fudbalskom savezu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA