≫ 

Partizan čuva nosioce: Crno-beli spremili nove ugovore za trojicu igrača

Odmah po okončanju jesenjeg dela sezone, klub počinje pregovore sa prvotimcima

  • 0
Saša Zdjelar Foto: Marko Jovanović

Utakmicom protiv Mladosti iz Lučana u Humskoj (sreda, 14.00), Partizan će okončati jesenji deo takmičarske sezone, ali daleko od toga da će aktivnosti crno-belih biti okončane. Štaviše, na red dolaze administrativni poslovi, koji su jednako važni, jer se tiču aktivnosti u prelaznom roku, pre svega obnavljanja ugovora nekolicini igrača koji ulazi u poslednje mesece saradnje sa klubom.

Kako stvari trenutno stoje, Partizan će odmah po okončanju jesenje polusezone ponuditi ugovore trojici prvotimaca, za koje su i struka i klub procenili da su važni za buduće planove, a trenutno su nosioci igre postojećeg tima.

Radi se o defanzivnim vezistima Saši Zdjelaru i Aleksandru Šćekiću, kojima ugovori ističu u junu 2021. godine, kao i levom beku Slobodanu Uroševiću, sa kim je saradnja oročena do decembra iste godine.

Na taj način Partizan želi da nagradi i osigura igrače, koji su već duže vreme veoma bitni za ekipu, a došli su praktično u završnicu postojećih ugovora. Nastavak saradnje bi, razume se, išao u korist i crno-belima, jer bi klub na taj način sprečio scenario odlaska fudbalera bez obeštećenja.

Međutim, s obzirom da se radi o iskusnim prvotimcima, koji su već duže vreme u Humskoj, crno-beli ni posle eventualnog produžetka saradnje ne bi pravili problem igračima da promene sredinu u slučaju ponude koja bi zadovoljila obe strane.

I to ne važi samo za pomenuti trojac, već i za svakog fudbalera crno-belih, koji ima duži staž u Humskoj, možda i želju da promeni sredinu usled statusa, ali samo u slučaju ponude koja se ne odbija.

Pisali smo već početkom decembra da u junu, pored Zdjelara i Šćekića, ugovori ističu Ivanu Obradoviću i Bojanu Ostojiću, te pozajmljenim fudbalerima Filipu Holenderu, koji će najverovatnije biti otkljupljen, kao i Svetozaru Markoviću, kome ističe pozajmica iz Olimpijakosa (ne postoji klauzula o otkupu, traži se rešenje).

Video: Marković rešio pitanje pobednika: Akcija crno-belih i uspavana odbrana Voždovca za konačnih 2:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA