≫ 

Ljubiša Tumbaković više nije selektor Srbije!

Ovo je odluka današnje sednice IO FSS

  • 75
Ljubiša Tumbaković Foto: Marko Jovanović

Fudbalska reprezentacija Srbije danas je i zvanično ostala bez selektora, pošto je Ljubiša Tumbaković dobio otkaz godinu dana pre isteka ugovora!

To je odluka Izvršnog odbora FSS čija sednica i dalje traje, ali je u međuvremenu izglasano da Tumbaković više ne bude selektor Orlova - potvrđeno je Telegrafu!

I dalje nije poznato ko će preuzeti užarenu klupu Srbije, o tome se na sednici nije raspravljalo, a podsetimo da su prvi kandidati Vladan Milojević i Savo Milošević.

Srbiju prve utakmice očekuju tek u martu, kada će u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Beogradu gostovati Republika Irska i Portugalija, te je ideja čelnika FSS da se ne žuri sa izborom Tumbakovićevog naslednika kako ne bi došlo do greške.

Što se tiče samog Tumbakovića, on je na čelo nacionalnog tima došao krajem juna 2019. godine. Debitovao je u porazu od Portugalije (4:2) i nije uspeo da odvede Orlove na EP, odnosno da "ispravi" onaj težak poraz od Ukrajine (5:0) za vreme Mladena Krstajića.

Tumbaković je ispred sebe imao cilj da Srbiju preko baraža Lige nacija nekako "ubaci" na EP, ali je posle pobede nad Norveškom usledio onaj poraz od Škotske koji je, na kraju, i presudio iskusnom stručnjaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    14. decembar 2020 | 16:07

    Kada će FSS da smijeni sebe je pravo pitanje?

  • MARKO GROBAR

    14. decembar 2020 | 16:14

    Prvi da podnese ostavku je trebao biti KOKEZA i njegovi sateliti pa redom. NEDAJ BOŽE DA KOKEZA OSTANE PREDSEDNIK OVOG TUŽNOG F. SAVEZA.

  • Vosa

    14. decembar 2020 | 16:14

    Nisu treneri problem vec uprava i nekibigraci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA