≫ 

Preminuo trener TSC-a Zoltan Sabo

Šok za svet fudbala, preminuo je trener TSC-a Zoltan Sabo

  • 17
Zotan Sabo Foto: MN Press

Šef stručnog štaba tima iz Bačke Topole preminuo je u 49. godini, potvrđeno je Telegrafu.

Sabo je preminuo u toku noći, a najverovatnije je uzrok problem sa srcem.

- Fudbalski klub TSC ostaje potresen gubitkom izuzetnog čoveka, koji je dao ogroman doprinos napretku našeg kluba i istorijskom plasmanu u Superligu Srbije u prvoj sezoni u kojoj je vodio prvi tim. Uz duboko poštovanje, FK TSC izražava saučešće porodici Zoltana Saboa - saopšteno je iz kluba.

Sabo je rođen u Somboru, a fudbal je učio u Radničkom iz tog grada i Jedinstvu Svetozar Miletić. Nakon toga, počinje profesionalnu karijeru u Hajduku iz Kule odakle 1992. godine prelazi u Vojvodinu gde provodi pune četiri godine uz 114 nastupa i dva gola. Tada se razvija u ozbiljnog fudbalera i dolazi u Beograd gde pojačava redove Partizana gde takođe ostaje sve do početka novog veka kada odlazi u Južnu Koreju gde oblači dres Suvona.

Menjao je sredinu Sabo vrlo često, i to veoma radikalno, kao što je na primer odlazak iz japanske Fukuoke u mađarski Zalagerzeg, pa odatle u kiparski AEK, ali se nakon toga vratio u Srbiju gde je od 2004. do 2008. godine igrao za Mladost iz Apatina i Cement Beočin gde je i završio igračku karijeru.

Nedugo posle toga, postaje asistent trenera u ekipi Kečkemeta gde se uči strateškom zanatu, pa dobija šansu da radi kao glavni šef struke u Radničkom iz Sombora i Hajduku iz Kule. Zatim ponovo preuzima ulogu asistenta u Vojvodine, Liteksu, Donjem Sremu i Vojvodini.

Sve to je trajalo do 2015. godine kada preuzima kao glavni trener ekipu Proletera iz Novog Sada. U karijeri još vodio Jagodinu nakon koje se ponovo vratio u Proleter, te onda 2017. godine preuzeo TSC.

Sa timom iz Bačke Topole je ostvario neke veoma dobre rezultate, između ostalog igrao je u kvalifikacijama za Ligu Evrope gde se njegov tim lavovski borio i ispao od velikana rumunskog fudbala Steaue.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uh

    15. decembar 2020 | 09:58

    Pa ima li kraja ovoj odvratnoj godini !!!??Žalosno mlad čovijek!!Nek počiva u miru!!

  • Sirogoj

    15. decembar 2020 | 09:56

    Počivaj u miru, treneru. Bar je doživeo nezaboravnu utakmicu protiv Steaue u Ligi Evrope..

  • Мићко

    15. decembar 2020 | 10:00

    Сјајан играч и сјајан тренер. Нека му је вечна слава.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA