≫ 

Kod koga je danas ugovor na salveti između Mesija i Barselone? Odbija da ga proda za milione

Na njemu su ispisane najvažnije rečenice u istoriji fudbala

  • 5
Mesi ugovor salveta Foto-kolaž: Tanjug/AP, Twitter/ESPNFC

Tog 14. decembra 2000. godine u prostorijama Teniskog kluba Pompeja u Barseloni, ispisane su verovatno najznačajnije rečenice u fudbalskoj istoriji.

Bez obzira na značaj koji je taj komad papira - zapravo salveta - imao u budućnosti, pomenuti datum ostaće upamćen kao rođendan jednog od najvećeg partnerstva u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu.

- U prisustvu gospode Mingele i Gagiolija, kao i tehničkog sekretara Barselone Karlesa Reksača, katalonski klub se obavezuje da će angažovati fudbalera Lionela Mesija i isplatiti sve ugovorene obaveze - piše na salveti koja je stekla svetsku slavu.

Ugovor na salveti potpisima su overili agent Đozep Marija Mingela, predstavnik Barselone Karles Reksač i Horasio Gagioli, zastupnik potodice Mesi. Tog 14. decembra Mesijev i Barsin put su se zauvek ukrstili.

Nedelju dana posle potpisa na salveti, javni notar je validirao sporazum pa je 13-godišnji Mesi postao fudbaler katalonskog tima. Tačno 20 godina posle ovog istorijskog trenutka o kome se pisalo često, postavlja se pitanje - gde je danas čuvena salveta?

Odgovor je kod Gagiolija, koji trenutno živi u Andori i koji je čuveni ugovor smestio u sef u Kreditnoj banci Andore.

Pomenuti gospodin izjavio je da je dobio nekoliko multi-milionskih ponuda za pomenuti ugovor, ali je njegov odgovor da ima druge planove i da želi da ga pokloni Barsinom muzeju.

- Mislim da mu je mesto tamo u muzeju, pored Mesijevih "Zlatnih lopti" jer je taj papir zauvek pormenio istoriju Barselone - tvrdi Gagioli.

Odlična igra i pobeda nad Atletikom u gradskom derbiju mogli bi da predstavljaju prekretnicu za Real Madrid. Večeras (22.00) Real čeka Bilbao i mogao bi to da pokaže. Kvota na keca je 1,60, a na kombinazziju 1&3+ 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real – Bilbao.

Video: Vučić o Piksiju: Ljudi u Japanu umeju da cene kada neko nešto dobro uradi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • magija

    15. decembar 2020 | 16:19

    cudi me da nije kod terze , pa zvezda ima sve..tipucno za hrvate

  • Viktor

    15. decembar 2020 | 19:49

    Gospodin koji ima salvetu isto ima para mnogo puta vise od Misija, tako da je sentimentalna vrednost u pitanju... A mozda i dobra investicija za njegove unuke kada Mesija ne bude bilo vredece mboogo vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA