≫ 

Sve što treba da znate o meču Partizan - Mladost: Ko je u startnih 11, na koga ne računa Stanojević?

Crno-beli u seriji od sedam mečeva bez poraza, Lučanci, pak, osciluju i još uvek traže sebe

  • 5
FK Partizan, FK Mladost Lučani Foto: MN Press

Poslednji fudbalski čin Partizan će odigrati danas na stadionu u Humskoj protiv Mladosti iz Lučana i da ne beše kikseva na gostovanjima, bila bi to savršena jesen bez poraza na domaćem terenu.

Ovako, crno-belima ostaje satisfakcija da u minulih sedam mečeva imaju isto toliko pobeda, da beleže jednako dobre rezultate i kao domaćini i kao gosti, da im je mreža ostala gotovo netaknuta i da su time, ali i eventualnim uspehom sa Lučancima “kupili mir” za zimsko prestojavanje, koje struka i trener Aleksandar Stanojević najavljuju minulih meseci.

Telegraf vam donosi niz činjenica u vezi sa današnjom utakmicom u Humskoj, koja posle dugo vremena počinje u dnevnom terminu.

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Duel između Parzizana i Mladosti iz Lučana se igra od 14.00 časova, a direktno će ga prenositi TV Arena sport 3.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

FK Partizan, FK Mladost Lučani Bibras Natho; Foto: MN Press

Sedam pobeda zaredom (računajući i Kup Srbije) vratio je i samopouzdanje i osmehe u Humsku, iako Partizan još uvek ima oscilacije i ne igra uvek na očekivanom nivou. Trener Aleksandar Stanojević je ulio pobednički mentalitet u ekipu, koja je u nekoliko duela praktično “lomila” rivale u samoj završnici, dok je u nekolicini bila ubdljiva, pogotovo na svom stadionu.

Mladost nije u sjajnom momentu pred gostovanje crno-belima, jer u sedam minulih mečeva tim Nenada Milovanovića je ostvario samo jednu pobedu i nalazi se na sredini tabele. Reklo bi se da i Lučance tokom pauze čeka mini rekonstrukcija, kako bi proleće bilo kud i kamo uspešnije.

Međusobni susreti?

U minulih 20 godina Partizan je samo jednom poražen od Mladosti i to u jesen 2019. godine, u meču u kome su crno-beli u Lučanima imali 30 udaraca ka golu domaćina, apsolutnu dominaciju, a onda su i jedne jedine kontre primili gol i dodatno se udaljili od trke za titulom šampiona. U preostalih 19 mečeva tim iz Humske ima 16 pobeda, dok je tri puta bilo nerešeno.

Zdravstveni bilten?

Baš kao i u meču sa Voždovcem struka Partizana i na utakmici sa Mladošću ne može da računa na jedinog klasičnog desnog beka Aleksandra Miljkovića, koji ima temperaturu, kao i na napadača Žana Kristofa Bajbeka, koji je nespreman ili povređen otkako je stigao u Humsku.

Najveća opasnost?

FK Partizan, FK Mladost Lučani Asano na jednom od prehodnih duela protiv Mladosti iz Lučana; Foto: MN Press

U minulih nekoliko utakmica gotovo redovni strelac za Partizan je Takuma Asano, kome očito rad sa trenerom Stanojevićem prija, te je izuzetnim radnim navikama, pridodao i statistiku, koja ga čini možda i najopasnijim po rivale. Uz Japanca su to svakako i Sejduba Suma i Filip Holender, koji je “uhvatio” dah posle virusa korona, sa kojim je kuburio pre meča sa Voždovcem.

Iskusni Milan Bojović je svakako najveća pretnja Partizana, sa pet postignutih golova u Superligi, kao i  krilni vezista Lazar Jovanović, koji je golovima (četiri) pridodao i pet asistencija u dosadašnjem delu takmičenja.

Ko je favorit na kladionicama?

U navedene činjenice u vezi sa učinkom dva tima u proteklom periodu nije teško zaključiti ko je apsolutni favorit. Kvota na keca je 1,22, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) 1,87. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Mladost.

Ko sudi utakmicu?

Glavni sudija na meču između Partizana i Mladosti je Milan Mitić, a pomagaće mu imenjak Milan Minić i Čedomir Andrejić. Delegat utakmice je Vladan Mladenović.

Reč aktera

163. Večiti Derbi Aleksandar Stanojević; Foto: Nikola Tomić

Aleksandar Stanojević, Partizan:

- Teška utakmica u svakom smislu te reči jer su igrači već u svojim glavama “otputovali” na odmor. Želimo da nastavimo dobar niz rezultata iz prethodnog perioda. Znamo mnogo toga o Mladosti iz Lučana, čvrsti su, teško je igrati protiv njih, ali se nadam da ćemo naći način da dođemo do cilja.

 Partizan je vezao šest pobeda u prvenstvu, i želi danas (14.00) da zatvori jesen s nova tri boda protiv Mladosti iz Lučana. Kvota na keca je 1,22, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) 1,87. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Mladost.

Očekivani sastavi

Partizan (4-2-3-1): Stojković, Banjak, S, Marković, Vujačić, Urošević, Natho, Šćekić, Asano, Stevanović, Suma, Holender

Mladost (4-2-3-1): Zečević, P. Jovanović, Šatara, Milošević, Cvetković, Krajišnik, Ješić, L. Jovanović, Babić, Marković, Bojović

Video: Kilibarda o košarkaškim utakmicama Partizana: Od 94-te sam redovna u Pioniru

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA