≫ 

Ovo je jedini igrač na svetu koji čitav meč igra sa maskom na licu: Svi se pitaju kako diše

Hondurašanin Džeri Bengston na ovaj način štiti svoju porodicu

  • 0
džeri bengston Foto: Tanjug/Ap

Pandemija kovid virusa uzela je maha, zaziru od smrtonosne pošasti i sportisti, mada smo retko dosad imali priliku da vidimo da neko od profesionalnih atleta i tokom akcije na terenu nosi zaštitnu masku.

Zapravo, nismo naišli dosad na takav slučaj, ali on postoji - u Hondurasu.

Naime, lider ekipe Olimpija iz Tegusigalpe i dugogodišnji napadač reprezentacije ove zemlje Džeri Bengston (33) svaku utakmicu od povratka na teren igra sa maskom.

Zaista, jedinstven slučaj u svetu sporta.

Bengston je sa maskom igrao i u noći između utorka i srede, u revanšu 1/4 finala KONKAKAF Lige šampioan protiv Montreala Tijerija Anrija. Gosti iz Kanade su pobedili 1:0, ali Hondurašani su prošli dalje zbog boljeg rezultata iz prvog meča - odigranog još u martu (1:2).

džeri bengston Foto: Tanjug/Ap

U tom meču Bengston je čak bio i strelac jednog gola, doduše tad je igrao bez maske.

Lokalni mediji pišu da Bengston nosi zaštitu preko usta i nosa kako bi zaštitio članove svoje porodice od virusa koji se lako prenosi kapljičnim putem. Njegova odluka ne smeta nikome, ni saigračima, ni treneru Argentincu Pedru Trolju.

- Malo je čudo jer je jedini igrač u ekipi sa maskom, i jedini u prvenstvu. Ne smetamu, jer i sa maskom postiže golove - kaže Troljo.

Mnogi navijači preko društvenih mreža ipak kažu da Bengstonu nije potrebna maska jer su svi igrači na na terenu testirani pre meča i nisu nosioci virusa, a osim toga teže i diše sa maskom nalicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA