Rešeno je: Soboslaj postaje najskuplji mađarski fudbaler ikada, ostali još samo lekarski pregledi

Odličnim igrama, mladi Dominik je zaslužio da zaigra u Bundesligi

  • 0
FK Salcburg Salzburg - FC Lokomotiva Moskva Lokomotiv Moscow Foto: Tanjug/AP

Već dugo se pričalo o tome gde će Dominik Soboslaj nastaviti svoju karijeru. Pominjali su se između ostalih klubovi poput Real Madrida, Bajerna iz Minhena, Milana, Atletika iz Madrida i Totenhema, ali je mađarski fudbaler odlučio da karijeru nastavi u RB Lajpcigu.

Nemački klub je na kraju morao da isplati 25.000.000 evra Austrijancima, a potvrda saradnje mogla bi da bude ozvaničena danas tokom dana. Poznati novinar Skaja, Fabricio Romano je na svom Tviter nalogu podelio sliku Soboslajevog agenta na aerodromu Budimpešti, a samo nekoliko sati kasnije su nemački i austrijski mediji potvrdili da je sleteo u Lajpcig i da će potpisati ugovor sa RB Lajpcigom do 2025. godine. Samim tim, postaće najskuplje plaćen mađarski fudbaler svih vremena.

On će danas proći lekarske preglede, a po prvi put u dresu novog kluba bismo mogli da ga vidimo 9. januara, kada Lajpcig igra sa Borusijom Dortmund. Strani mediji tvrde da je upravo Julijan Nagelsman odigrao ključnu ulogu u dovođenju mladog Mađara u Nemačku.

Salcburg može da računa i na 20% od naredne prodaje mađarskog reprezentativca. U nemačkom klubu se, inače, već nalaze dva igrača iz Mađarske - Vili Orban i Peter Gulači.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA